Basketbalistky USK zápas o první místo v Eurolize nezvládly. V Jekatěrinburgu prohrály 65:88

Basketbalistky USK Praha nezvládly zápas o první místo v základní skupině Evropské ligy na palubovce favorizovaného Jekatěrinburgu. České mistryně v duelu dvou nejlepších celků soutěže podlehly obhájkyním titulu a pětinásobným šampionkám vysoko 65:88.

Tento článek je více než rok starý.

Jekatěrinburg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reyer Veneziová

Reyer Veneziová | Zdroj: Profimedia

USK, který opět nastoupil bez zraněné Kateřiny Elhotové, vůbec nevyšel vstup do zápasu a po první čtvrtině prohrávaly o třináct bodů. Pražankám se nedařilo především v útoku, naopak soupeř byl nekompromisní a s úspěšností střelby přes 70 procent trestal každé zaváhání.

Basketbalistky USK zničily v Eurolize turecký Cukurov. Po výhře 109:50 mají čtvrtfinále jisté

Číst článek

Zatímco v prvním vzájemném zápase v Královce dokázaly české šampionky s Jekatěrinburgem držet krok a prohrály 67:74, tentokrát je soupeř vůbec nepustil do hry. Po poločase hostující celek prohrával 32:48 a po třetí čtvrtině narostla ztráta na 25 bodů.

Největší problémy USK dělala Emma Meessemanová, která byla s 20 body nejlepší střelkyní zápasu. Dalších 17 bodů přidala Allie Quigleyová a vysoká pivotka Brittney Grinerová zaznamenala double double za 12 bodů a 10 doskoků. Jekatěrinburg si také pomohl šesti trojkami, zatímco USK dal jedinou.

Double double nestačil

V dresu USK zaznamenal double double za 12 bodů a 10 doskoků pivotka Brionna Jonesová. Daleko k němu neměla Alyssa Thomasová s deseti body a osmi doskoky, ani nejlepší střelkyně pražského klubu Cristina Ouviňaová s bilancí 14 bodů a osm doskoků.

Oba soupeři měli jistotu postupu do play off už před zápasem 11. kola, USK si ale mohl výhrou pojistit druhé místo. Pro český celek, který v Eurolize obhajuje bronzové medaile, jde ale i tak o formalitu, protože s třetím Bourges má lepší bilanci a se čtvrtým Orenburgem, kde hraje za týden a zamíří tam rovnou z Jekatěrinburgu, by musel ve druhém utkání prohrát výrazným rozdílem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme