Basketbalistky USK deklasovaly tureckou Cukurovu a slaví svou nejvyšší výhru v Evropské lize

Basketbalistky ZVVZ USK Praha rozdrtily ve 3. kole Evropské ligy doma tureckého nováčka soutěže Cukurovu 82:28 a i ve třetím utkání v novém ročníku zvítězily. Pro české mistryně to byla jejich nejvyšší výhra v Evropské lize v historii a také nejnižší počet inkasovaných bodů. Další duel čeká svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové za týden opět doma proti ruskému Jekatěrinburgu, obhájci triumfu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráčky USK Praha prohrály i druhý zápas s Dynamem Kursk

ZVVZ USK Praha (archivní foto). | Zdroj: www.fiba.com

České mistryně, které obhajují bronz, se představily poprvé doma poté, co vyhrály na hřišti TTT Riga (73:66) i Bourges (93:64). Jejich sokyně po úvodní prohře doma s Orenburgem (53:69) zvítězily nad Benátkami (86:81), ale v prvním vystoupení venku bylo od brzkého úvodu jasné, že nemají šanci na úspěch.

Basketbalisté Nymburka zvládli i třetí zápas v Lize mistrů, v Rize porazili místní VEF 91:72

Číst článek

Hráčky USK vedly po čtyřech minutách 12:4 a do konce první čtvrtiny si vypracovaly už sedmnáctibodový náskok. Zatímco v úvodu se staraly o koše prakticky jen Marija Režanová a Alyssa Thomasová, která se celkově s 19 body stala nejlepší střelkyní utkání, postupně se přidávaly i další hráčky.

Ve druhé čtvrtině vedly domácí basketbalistky nejvíce o 22 bodů, což byla ale teprve předzvěst velkého debaklu tureckého celku. Ve třetí desetiminutovce totiž zaznamenal jen dva body, zatímco 22 inkasoval. Hra kočky s myší pokračovala a nakonec se rozdíl navýšil na 54 bodů. 

3. kolo Evropské ligy basketbalistek - skupina A:
ZVVZ USK Praha - Gelecek Koleji Cukurova (Tur.) 82:28 (27:10, 41:19, 63:21)
Nejvíce bodů: Thomasová 19, Režanová 18, Vukosavljevičová 11 - Gunerová a Karakasová po 6, Avciová a Rodriguezová po 4. Fauly: 10:17. Trestné hody: 10/3 - 8/2. Trojky: 3:2. Doskoky: 60:37.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme