Místo fotbalu basketbal. Rozehrávačka USK Praha Teja Oblaková vyměnila rodinný sport za košíkovou

Po odchodu španělské legendy Laji Palauové mají basketbalistky pražského USK další velmi schopnou dirigentku na rozehrávce. Slovinka Teja Oblaková do Prahy přišla před právě skončenou ligovou sezonou. A teď si vedení pražský mistryň mne ruce, protože podepsala smlouvu rovnou na dva roky. Fanoušci Vysokoškolaček se tak na sestru fotbalového brankáře Atlética Madrid Jana Oblaka mohou těšit i v té příští.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teja Oblaková

Teja Oblaková | Zdroj: Profimedia

„V létě mě teď čeká mistrovství Evropy v Srbsku. Slovinsko se na něj probojovalo teprve podruhé v historii. Před dvěma lety na šampionátu v Česku jsme neměly moc štěstí a skončily čtrnácté, takže tentokrát bychom se chtěly umístit výš. Až pak mě čeká krátké volno a po něm už zase příprava na další sezonu v Praze,“ přemítala po zisku českého ligového titulu s USK Teja Oblaková nad svými plány na nejbližší měsíce.

Basketbalistky USK Praha jsou podeváté za sebou českými mistryněmi, ve finále porazily Žabiny Brno

Číst článek

Osmadvacetiletá rozehrávačka kvůli reprezentaci ani moc nezvažovala, jestli nezkusí sehnat angažmá na léto v nejlepší soutěži světa zámořské WNBA. Stejně jako je na hřišti při hře nepředvídatelná a sází spíš na své instinkty, nedokáže příliš plánovat ani mimo palubovky.

„Určitě pojedu na dovolenou, ale kam, to se mě neptejte. Jsem člověk, který je spontánní a rozhodne se na poslední chvíli, takže to se uvidí, až mi skončí všechny povinnosti,“ řekla Oblaková.

Kam se ale osmadvacetiletá Teja Oblaková určitě pojede aspoň na pár dní podívat, bude Madrid. Tam totiž už pět let bydlí a za tamní Atlético chytá její o tři roky mladší bratr fotbalový brankář Jan Oblak.

„Jsme spolu v kontaktu. Ne každý den, ale voláme si poměrně často. Po sezoně se za ním jako každý rok chystám na návštěvu na pár dní. Je to takový náš rituál, protože jenom přes léto můžeme strávit víc času společně,“ vysvětlovala Teja Oblaková, která tenhle zvyk bude moct držet i velmi pravděpodobně i dalších letech.

Sportovní rodina

Šestadvacetiletý Jan Oblak totiž nedávno prodloužil s madridským Atléticem smlouvu až do léta 2023. Jeho sestra také začínala s fotbalem a až v jedenácti se naplno vrhla na basketbal.

Bronz s cenou zlata. Basketbalistky USK nadchla euroligová medaile, v příští sezoně míří ještě výš

Číst článek

„V naší rodině byl vždy na prvním místě fotbal, protože ho hrál i náš táta. Takže od malička jsme byli s bráchou skoro pořád na hřišti a sledovali tátovy tréninky,“ vzpomínala slovinská rozehrávačka basketbalového USK Teja Oblaková.

„My jsme s bráchou fotbal trénovali hodně společně, protože jsem celkem dlouho hrála v jednom týmu s chlapci. Až pak jsem se dostala do ryze dívčího družstva. Jestli se můžu pochválit, tak si myslím, že jsem v něm byla dobrá. Pak mi ale došlo, že nejen ve Slovinsku bych se fotbalem neuživila, a šla hrát basketbal,“ vyprávěla Oblaková.

A evidentně Teja Oblaková chybu neudělala, protože po letošním zisku euroligového bronzu s USK Praha věří, že v příští sezoně můžou být Vysokoškolačky ještě lepší.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme