Basketbalista Curry si zahraje golf mezi profesionály: Je to pro mě pocta a splněný sen

Patří k nejlepším basketbalistům světa a teď zkusí prohnat i golfové profesionály. Dvojnásobný vítěz NBA Stephen Curry dostal výjimku a i jako amatér si bude moct v srpnu zahrát turnaj druhé nejvyšší kategorie. Půjde tak ve šlépějích dalších sportovců, kteří zkusili uspět v různých odvětvích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Stephen Curry si vyzkouší i profesionální golf.

Basketbalista Stephen Curry si vyzkouší i profesionální golf. | Zdroj: Reuters

Hvězdou různých turnajů osobností byl už Stephen Curry několikrát a dokonce si zahrál i s bývalým americkým prezidentem Barrackem Obamou. Mluvil o tom v pořadu Jimmy Kimmel Live na televizi ABC.

„Prezident se mě snažil rozhodit. Putoval jsem do jamky asi z metru - obvykle když hrajete golf přátelsky a nejde o peníze ani nic jiného, tak všichni říkají: Pojď, to dáš! A on jen tak mlčel a koukal na mě ve stylu: Tak co, dáš to? Zvládneš to? Dostal mě pod tlak a pak povídá: Hele, ty se klepeš! a tak podobně,“ vyprávěl Curry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalista Stephen Curry si vyzkouší profesionální golf.

Na profesionálním turnaji ale bude rozehrávač Golden State Warriors startovat poprvé, pozvali ho na srpnové Ellie Mae Classic v kalifornském Hayward. „Je to pro mě obrovská pocta, že jsem dostal výjimku a můžu tam hrát. Vyvolalo to ve mně spoustu emocí, protože miluju golf. Utkat se s profesionály, to je splněný sen.“

Stephen Curry není zdaleka prvním, kdo bude fušovat do řemesla profesionálům z jiných sportovních odvětví.

Dobré předpoklady 

Třeba vítěz Světového poháru ve sjezdovém lyžování Luc Alphand vyhrál i Rallye Dakar, ale na druhou stranu například olympijský šampion v desetiboji Roman Šebrle si asi sen startovat pod pěti kruhy i v golfu nesplní. A poslední podobný pokus dopadl neslavně. Někdejší výtečný fotbalista Paolo Maldini uhrál ve čtyřhře na challengeru v Miláně jen dva gemy.

„Doufám, že se neztrapním. Pokusím se udržet míčky na fairwayi a hrát dobře,“ řekl Stephen Curry. Má pro to celkem předpoklady. Ještě na střední škole hrál kromě basketbalu závodně i golf, handicap má velice slušný 2,2 a magazín Golf Digest ho v žebříčku nejlepších golfistů z řad zástupců ostatních sportů zařadil na 14. místo.

Jan Suchan, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme