‚Mlha hustá jako mléko.‘ Bryantova helikoptéra dostala zvláštní povolení letět ve špatném počasí

Helikoptéra, ve které letěl Kobe Bryant se svou třináctiletou dcerou a dalšími sedmi pasažéry, získala povolení letět, přestože podmínky byly horší než obvykle. Při havárii zemřelo všech devět lidí na palubě.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrtulník odstartoval z letiště v Burbanku a letěl severně od okresu Orange County. Podle zvukových záznamů mezi pilotem a řízením letového provozu na letišti v Burbanku dostal zvláštní povolení letět za špatných viditelných podmínek, píše deník The New York Times.

Svědek nehody uvedl, že mlha byla „hustá jako mléko“. „Neviděl jsem nic, ani siluety,“ řekl muž pro list The New York Times. „Říkal jsem si, co dělá helikoptéra v takovém počasí.“

Policejní vrtulníky nevzlétly

Vyšetřovatelé budou zjišťovat, jestli bylo rozhodnutí pilota pokračovat v letu oprávněné, přestože byly špatné viditelné podmínky.

Basketbalová legenda i oscarový scenárista. Kobe Bryant byl během dvacetileté kariéry věrný Lakers

Číst článek

Úředník z americké Federální letecké správy uvedl, že rozhodnutí nezáviselo na pracovnících řízení letového provozu. „Pilot je odpovědný za rozhodnutí, jestli je bezpečné za stávajících podmínek letět, a pilot také určuje, jak dobrá je viditelnost,“ řekl deníku.

Policie v Los Angeles uvedla, že viditelnost byla menší než dva a půl míle (asi čtyři kilometry) od jejich stanice v centru Los Angeles. V neděli ráno podmínky nedosahovaly policejních standardů, jejich helikoptéry proto nevzlétly.

Místo nehody vrtulníku | Foto: Gene Blevins | Zdroj: Reuters

hag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme