Basketbalista Pumprla využil čas po operaci křízových vazů k založení hráčské asociace

Basketbalista Pavel Pumprla se před sezónou vrátil ze zahraničního angažmá do Nymburka. V jeho dresu toho ale v letošní sezoně moc neodehrál, protože se v listopadu zranil a musel na operaci. Rekonvalescence je komplikovaná a tak se Pumprla nestihne dostat do formy, aby byl k dispozici reprezentačnímu trenérovi Ginzburgovi pro zářijový evropský šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

Berle už Pavel Pumprla odhodil, ale s tréninkem začíná pomalu. „Trénuji individuálně, maximálně se zapojuji do rozcvičení a střelby, do kontaktu určitě ne a zdaleka nemůžu nasadit tu největší rychlost. Funguji zároveň s kluky, ale na straně,“ říká třicetiletý nymburský křídelník v posledních letech patřící k reprezentačním oporám.

Na zářijový Eurobasket, který budou hostit hned čtyři města ve čtyřech různých státech, se ale připravit nestihne, i když by rád. „Spíš se přikláním k tomu, že bych bohužel letos vynechal, protože víme, jaké je tam tempo zápasů. A myslím, že trenéra znám natolik dobře, že jakmile bych řekl, že jsem k dispozici, tak by mě rozhodně na hřišti nešetřil.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Zranění kolena nepustí basketbalové křídlo Nymburka Pavla Pumprlu na zářijové mistrovství Evropy.

Pod izraelským koučem Ronenen Ginzburgem totiž Pumprla nenastupuje jen v českém národním týmu, ale také v tom nymburském.

„Tempo by mělo být asi devět zápasu během čtrnácti dní, tak upřímně to není rozumné po tomto zranění. Raději se zapojím v průběhu srpna od začátku přípravy v Nymburce, abych byl na příští sezonu i na ty další fit,“ vysvětluje své rozhodnutí Pavel Pumprla, který má v Nymburce smlouvu na další dva roky.

Čas, kdy nemohl hrát a ještě ani chodit, využil velmi netradičním způsobem. Během svého čtyřletého působení v zahraničí se inspiroval a v tuzemsku založil po fotbale a hokeji pro basketbal hráčskou asociaci - Česká basketbalová hráčská asociace (ČBHA).

Právní pomoc 

„Chtěli bychom sdružovat hráče jak bývalé, tak i současné stejně tak profesionály i amatéry. Chtěli bychom jim poskytovat určitou formu ochrany, vypomáhat jim po právní stránce, zvlášť hráčům, kteří nemají zastoupení ve formě agenta,“ říká předseda České basketbalové hráčské asociace Pavel Pumrpla, který bude stát v jejím čele minimálně do první řádné volební valné hromady.

Jako první chce nastartovat spolupráci s kluby i Českou basketbalovou federací. „Chceme prosazovat věci, které jsou výhodně jak pro kluby, tak i pro celý český basketbal. Věřím, že možností, co udělat, je spousta. Chceme být stálým partnerem pro všechny tyto instituce, abychom to mohli zase o kousek posunout,“ uzavírá basketbalista a nyní i hráčský funkcionář Pavel Pumprla. 

Jakub Kanta, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme