Basketbalista Veselý se podruhé v kariéře dostal do ideální sestavy Euroligy

Český basketbalista Jan Veselý se po dvou letech opět dostal do ideální sestavy Evropské ligy. S pivotem Fenerbahce Istanbul byli oceněni také Nick Calathes z Panathinaikosu, Nando De Colo z CSKA Moskva, Luka Dončić z Realu Madrid a pivot Vitorie Tornik Šengelija.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Jan Veselý

Basketbalista Jan Veselý | Zdroj: ČTK

Veselý v každé ze čtyř sezon od návratu z NBA dovedl Fenerbahce do závěrečného Final Four a už předloni byl vybrán do optimální sestavy. Letos se mu tento úspěch povedlo zopakovat poté, co definitivně potvrdil, že patří mezi největší evropské hvězdy. Dokonce je šestým nejužitečnějším hráčem soutěže a nejlepším hráčem istanbulských obhájců titulu.

Už to neřeším, říká Balvín, kterému těsně unikla NBA. Teď si užívá angažmá ve Španělsku

Číst článek

Veselý vylepšil své sezonní průměry na 12,9 bodu na zápas s koeficientem užitečnosti 16,8, což se mu zatím ani v jedné z euroligových sezon nepovedlo. K tomu navíc přidal v průměru 5,2 doskoku na utkání. V play off měl dokonce 13,3 bodu a 7,5 doskoku na zápas. S 18 útočnými doskoky ve čtvrtfinálové sérii s Vitorií navíc stanovil euroligový rekord.

Veselý je stále ve hře o nejužitečnějšího hráče celé soutěže, ale hlavním favoritem je Dončić, který patří mezi nejžádanější hráče při letošním draftu do NBA. Cena pro nejlepšího basketbalistu sezony bude udělena spolu s dalšími trofejemi při Final Four, které začne 18. května v Bělehradu. Veselého Fenerbahce v semifinále narazí na Žalgiris Kaunas. Druhou semifinálovou dvojici tvoří CSKA Moskva a Real Madrid.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme