Basketbalisté Bostonu v sedmém zápase vyřadili Milwaukee. Golden State vyhrál proti New Orleans

Basketbalisté Bostonu v rozhodujícím sedmém zápase prvního kola play off přehráli Milwaukee 112:96 a v semifinále Východní konference NBA vyzvou Philadelphii. Druhé kolo vyřazovacích bojů už začalo v Západní konferenci, kde Golden State porazili New Orleans 123:101.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Boston Celtics

Basketbalisté Boston Celtics | Zdroj: Reuters

Hráči Milwaukee vedli v první čtvrtině o pět bodů, ale ve zbytku zápasu za velké podpory fanoušků dominovali domácí Celtics. Velký podíl na výhře měli hlavně dva hráči - Al Horford a Terry Rozier.

Satoranskému skončila sezona. Washington v šestém zápase neudržel vedení nad Torontem

Číst článek

Zkušený Horford proměnil 13 ze 17 pokusů z pole a zapsal si 26 bodů. Na stejný počet to dotáhl i rozehrávač Rozier, který trefil pět trojek a přidal i devět asistencí. Dvacet bodů nastřílel nováček Jayson Tatum. Celtics dokázali postoupit i bez svých dlouhodobě zraněných hvězd Kyrieho Irving a Gordona Haywarda.

Bucks nestačilo 32 bodů Khrise Middletona. Dobře zahrál i Eric Bledsoe s 23 body, Janis Adetokunbo se rozloučil se sezonou 22 body a devíti doskoky. Náhradníci Milwaukee prohráli s lavičkou domácích 12:33. "Byla to dobrá série, ale bohužel jsme se nedokázali dostat do druhého kola. Myslím, že jsme byli lepší tým," posteskl si Adetokunbo.

Basketbalová Sevilla si oblíbila Čechy. Na Satoranského s Balvínem navazuje Blake Schilb

Číst článek

Boston hrál rekordní 31. zápas v historii a připsal si v něm 23. vítězství. "Bylo to na hraně. Šlo o všechno a všichni jsme si to moc dobře uvědomovali. Takhle to bylo celou sezonu, dokázali jsme se v různých okamžicích sebrat a předvést klíčové výkony. Přesně jako dnes," uvedl bostonský Horford.

Semifinále Západní konference začalo soubojem favorizovaných Golden State proti New Orleans. Po vyrovnané první čtvrtině domácí Warriors odskočili v druhé části, kterou ovládli 41:21 a prakticky tak rozhodli o osudu utkání.

Klay Thompson přispěl k výhře Warriors 27 body, Kevin Durant dal o bod méně a přidal 13 doskoků. Svůj čtvrtý triple double v kariéře ve vyřazovacích bojích zapsal Draymond Green za 16 bodů, 15 doskoků a 11 asistencí.

Pelicans vedl s 21 body a 10 doskoky Anthony Davis. Jrue Holiday proměnil pouze čtyři ze 14 střel a zůstal na 11 bodech. Rajon Rondo se přiblížil zisku triple double s devíti body, 8 doskoky a 11 asistencemi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme