Basketbalisté Bostonu vyřadili Philadelphii a jsou v semifinále NBA

Basketbalisté Bostonu doplnili v play-off NBA semifinálovou čtveřici. Celtics ve středu doma zdolali Philadelphii 114:112, sérii vyhráli 4:1 na zápasy a o titul nejlepšího týmu Východní konference se stejně jako loni utkají s Clevelandem.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bostonský Marcus Smart uniká Marco Belinellimu z Philadelphie.

Bostonský Marcus Smart uniká Marco Belinellimu z Philadelphie. | Foto: Charles Krupa | Zdroj: AP

Sixers doma vyhráli čtvrté utkání, snížili na 1:3 a v pátém sahali po dalším úspěchu. Mírně navrch měli už v průběhu druhé čtvrtiny, ale domácím hráčům vyšel závěr poločasu a ve třetí části náskok Celtics narostl až na dvanáct bodů.

Philadelphia se však vrátila do hry a ještě minutu a půl před koncem vedla 109:105, jenže poté přišla osmibodová šňůra Bostonu. Celtics poslal 22 sekund před koncem do vedení Jayson Tatum, s 25 body nejlepší střelec domácího celku, a výhru pak z trestných hodů pojistil Terry Rozier.

LeBron James ukončil Torontu sezonu NBA debaklem. Philadelphia odvrátila vyřazení

Číst článek

Nováček Tatum posedmé za sebou překonal dvacetibodovou hranici, Jaylen Brown ho podpořil 24 body. Za Philadelphii nastříleli po 27 bodech Joel Embiid a Dario Šarič.

Boston tak v play-off prodloužil vítěznou domácí sérii, v TD Garden zatím zvládl všech sedm zápasů. Celtics dokázali postoupit do konferenčního finále i bez dlouhodobě zraněných hvězd Kyrieho Irvinga a Gordona Haywarda.

„Nešlo to pokaždé tak, jak jsme si představovali, ale vybojovali jsme to,“ řekl bostonský trenér Brad Stevens. „Taková koncovka, to pro nás v téhle sezoně vlastně nebylo nic nového. A zase jsme to zvládli,“ dodal Rozier.

Série s Clevelandem začne v neděli v Bostonu, finále Západní konference obstarají Houston a obhájci titulu z Golden State.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 5. zápas:
Boston - Philadelphia 114:112, konečný stav série 4:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme