Basketbalisté Chicaga podlehli Brooklynu, Satoranského pět bodů a osm doskoků nestačilo

Basketbalisté Chicaga ztratili další nadějně rozehraný zápas a prohráli podeváté v sezoně NBA. V sobotu Bulls doma v United Center nestačili na Brooklyn, kterému podlehli v koncovce 111:117. Český rozehrávač Tomáš Satoranský strávil na palubovce 28 a půl minuty, během nichž proměnil dvě střely z osmi a připsal si pět bodů, osm doskoků, dvě asistence a tři zisky.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls | Zdroj: Reuters

Brooklyn v Chicagu lépe začal a v první části měl až třináctibodové vedení, jenže ve druhé čtvrtině domácí sérií 23:5 vývoj otočili a pak sami vedli až do čtvrté dvanáctiminutovky. V té se skóre přelévalo ze strany stranu, vedení se měnilo hned pětkrát.

Nicméně už poněkolikáté v sezoně svěřenci kouče Jima Boylena závěr zápasu nezvládli a prohráli čtvrtou čtvrtinu 33:43. Nyní tak má Chicago zápasovou bilanci čtyř výher a devíti porážek. Nets zastavili sérii tří proher.

Bulls se nedařilo zejména na útočné polovině. Z pole hráči v červených dresech stříleli s úspěšností lehce přes 35 procent a zpoza čáry za tři body s úspěšností 23 procent. Navíc se dopustili 19 ztrát. Nejlepším střelcem byl Zach LaVine s 36 body. „Prostě chtěli vyhrát víc než my. Ve třetí a pak i čtvrté čtvrtině skončilo košem víc jejich akcí,“ uvedl.

Pivot Wendell Carter Jr. nasbíral 18 bodů a 14 doskoků. Double double zaznamenal také Fin Lauri Markkanen za 16 bodů a 10 doskoků. Poslední člen základní pětky Chicaga Chandler Hutchison se postaral o 11 bodů. Nikdo další už se do dvouciferných čísel nedostal.

Spencer Dinwiddie nahradil v základní sestavě Brooklynu s ramenem zraněného Kyrieho Irvinga a zaznamenal 24 bodů, z toho 20 až v poslední části. „Nejsem Kyrie, víte, jak to myslím. Jen jsem se snažil hrát tak, abychom zvítězili,“ řekl Dinwiddie, kterému sekundoval americký reprezentant z mistrovství světa v Číně Joe Harris, autor 22 bodů a osmi asistencí.

„Potřebujeme lépe vstoupit do začátku utkání...Nelíbilo se mi, jak jsme dnes začali. Očividně se potřebujeme více soustředit. Myslím, že jsme velmi dobře zahráli v Milwaukee, ale tak dobře jsme prostě dnes nehráli,“ prozradil na trenér Bulls Jim Boylen po zápase.

Coach Boylen: "We need to get off to a better start...I didn't like how we started the game tonight....Obviously we're looking for more consistency. Thought we played very well in Milwaukee, and didn't think we played as well tonight."

02:51 – 17. 11. 2019

5 99

Harden zaznamenal 49 bodů

Nejlepší střelec soutěže James Harden tentokrát přispěl 49 body k vítězství Houstonu v hale Minnesoty 125:105. Na druhé straně měl Karl-Anthony Towns na kontě 27 bodů a 15 doskoků.

Luka Dončič dovedl 26 body, 15 doskoky a sedmi asistencemi Dallas k výhře nad obhájci titulu z Toronta 110:102. Takřka polovinu bodů Raptors dali Norman Powell (26 bodů) a Fred VanVleet (24 bodů, sedm asistencí).

Paul George dotáhl 37 body Los Angeles Clippers k domácímu vítězství 150:101 nad Atlantou, a to odehrál ve druhém utkání po zranění jen 20 minut.

Portland si odvezl triumf z haly San Antonia 121:116. CJ McCollum se o to zasloužil 32 body. Spurs nebylo nic platných 30 bodů a 13 doskoků LaMarcuse Aldridge.

NBA:
Chicago - Brooklyn 111:117 (za domácí Satoranský 5 bodů, 2 asistence, 8 doskoků), Dallas - Toronto 110:102, Indiana - Milwaukee 83:102, LA Clippers - Atlanta 150:101, Miami - New Orleans 109:94, Minnesota - Houston 105:125, New York - Charlotte 102:103, San Antonio - Portland 116:121.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme