Basketbalisté Clevelandu odvrátili historický zápis, ve čtvrtém finále NBA snížili stav na 1:3

Vyhrát basketbalovou NBA bez jediné porážky v play-off, to se ještě žádnému týmu v historii nepovedlo. A platit to bude minimálně další rok. Hráči Golden State byli velmi blízko, chybělo jim poslední vítězství, ale nezískali ho.

Tento článek je více než rok starý.

Cleveland/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kyrie Irving dal ve čtvrtém finále 40 bodů

Kyrie Irving dal ve čtvrtém finále 40 bodů | Zdroj: Reuters

Takhle blízko ještě nikdo nebyl, už série 15 vítězných zápasů v řadě byla rekordní, ale v samotném posledním duelu na palubovce obhájců titulu v Clevelandu basketbalisté Golden State až zas tak blízko nebyli. Prohrávali od úplného začátku, už po úvodní čtvrtině bylo skóre nevídaně vysoké 49:33 a nakonec se zastavilo na číslovkách 137:116.

Golden State má ale k titulu stále velmi blízko, ve finálové sérii vede 3:1. Slavit může už v příštím zápase a vzhledem k tomu, jaké zatím Kevin Durant, Stephen Curry a spol. podávali po celou sezónu a zvlášť v play-off výkony, se to může zdát jako formalita.

Jenže vloni dokázali basketbalisté Golden State vedení 3:1 proti stejnému soupeři ztratit. Tehdy Cleveland nastupoval třikrát s vědomím, že porážka znamená konec nadějí a titul pro soupeře. Pokaždé to zvládl.

Vypadá to, že tahle utkání basketbalisté Clevelandu umí.„Jsou to zápasy o všechno a moc dobře to víme. Je snazší ze sebe dostat všechno, když máte tak těžké soupeře a výborný vlastní tým. Ale ještě nejsme hotoví, pořád na tom nejsme nejlíp, ale tohle je dobrý začátek," Kyrie Irving, který byl se 40 body jejich nejlepším střelcem.

LeBron James si navíc připsal už devátý finálový triple-double v kariéře, čímž za sebe odsunul Magica Johnsona.

Další utkání o všechno z pohledu Clevelandu a další šance na zisk titulu z pohledu Golden State přijde v noci z pondělí na úterý.

Finále play off NBA - 4. zápas:
Cleveland - Golden State 137:116 (49:33, 86:68, 115:96)
Nejvíce bodů: Irving 40, James 31, Love 23, Smith 15 - Durant 35, Green 16, Curry 14, Thompson 13, Livingston 10. Fauly: 24:27. Trestné hody: 31/21 - 36/27. Trojky: 24:11. Diváci: 20.562. Stav série: 1:3.

Jan Suchan, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme