Basketbalisté prohráli s Černou Horou 75:88, ze skupiny nepostoupí

Čeští basketbalisté prohráli třetí ze čtyř zápasů na mistrovství Evropy. Černé Hoře podlehli 75:88. Po výhře Maďarska nad Rumunskem je jasné, že nepostoupí ze skupiny.

Kluž/Rumunsko (Aktualizováno: 21:26 5. 9. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

Češi sice zachytili začátek utkání, ale od čtvrté minuty Černohorci začali prokazovat svou kvalitu a začali si budovat náskok. Kvůli chytré hře soupeřů se svěřenci Ronena Ginzburga nedostávali ke hře na rychlé protiútoky, naráželi na výškovou převahu pod košem.

Po prvním třetině Češi prohrávali 17:24, náskok začal znovu narůstat po trojkové přestřelce v úvodu druhé čtvrtiny, v bílém hrajícímu národnímu týmu totiž střely z dlouhé vzdálenosti přestaly padat, ztráta byla rázem dvouciferná. Když si šel odpočinout Tomáš Satoranský, narostla už na 15 bodů.

Náskok Černé Hory chvílemi přeskočil dvacet bodů, ale čtvrtou čtvrtinu červení s náskokem v zádech doslova odchodili, i tak vyhráli 88:75.

Černá Hora navyšovala svůj náskok. Jejím nejlepším střelcem byl 213 centimetrů vysoký pivot nastupující v NBA Nikola Vučević a Nikola Ivanović, oba se sedmnácti body. Nejlepším Čechem byl Tomáš Satoranský se 13 body a 11 asistencemi.

Ve večerním zápase Maďarsko porazilo Rumunsko 80:71. V tu chvíli bylo jasné, že český národní tým už ze skupiny postoupit nemůže. 

Utkání skupiny C mistrovství Evropy basketbalistů v Kluži (Rumunsko):
ČR - Černá Hora 75:88 (17:24, 34:49, 55:78)
Nejvíce bodů: Auda 14, Satoranský 13, Palyza, Bohačík a Peterka po 11 - Vučevič a Ivanovič po 17, Pavličevič 13, Sehovič 12.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme