Nymburk v basketbalové Lize mistrů padl na palubovce Igokey, šance na postup se vzdálila

Basketbalisté Nymburka prohráli utkání 5. kola Ligy mistrů na hřišti Igokey Aleksandrovac 69:76 a výrazně si zkomplikovali boj o postup ze skupiny E. Českým šampionům nepomohlo v Bosně a Hercegovině ani 25 bodů nejlepšího střelce Jarricka Hardinga, za domácí dosáhlo hned pět hráčů dvojciferného počtu bodů. Nejproduktivnější byl Marco Jošilo se 14 body.

Tento článek je více než rok starý.

Laktaši (Bosna a Hercegovina) (Aktualizováno: 22:17 7. 12. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Benda z Nymburka

Petr Benda z Nymburka | Zdroj: Profimedia

Svěřenci trenéra Aleksandera Sekuliče ztratili zápas především ve třetí čtvrtině, kterou prohráli 8:23, a připsali si třetí porážku. Kvůli prohře o sedm bodů mají navíc oproti Igokee v tabulce horší vzájemné skóre.

Stalo se nám úplně to samé jako v Soluni, mrzelo kapitána nymburských basketbalistů Hrubana

Číst článek

První duel vyhráli doma 86:82. Pro udržení naděje na postup Nymburk musí v posledním kole porazit doma Galatasaray Istanbul, jinak skončí.

Nymburk měl povedený začátek a v úvodu jej táhl především oslavenec Demetre Rivers, který v den 26. narozenin nastřílel za necelých šest minut 11 bodů. Díky němu český mistr brzy vedl 18:9.

Domácí trenér Dragan Bajič reagoval oddechovým časem a po něm se Igokea vrátila smrští devíti bodů za necelé dvě minuty do hry. Úvodní čtvrtina tak skončila těsným vedením domácích 26:25.

Bosenský celek si ve druhé části vybojoval sedmibodový náskok, ale Nymburk dobře eliminoval jeho sílu na doskocích a brzy se mu podařilo skóre otočit.

Tahoun Harding

Vedle Riverse táhl českého mistra hlavně americký rozehrávač Harding, který se v posledních čtyřech minutách druhé části postaral o všech 13 bodů. Díky jeho sérii zvrátil Nymburk stav 31:36 na 44:39. Dvojice Rivers - Harding zaznamenala v půli dohromady 36 bodů.

Ve druhé části se však hlavním hostujícím střelcům přestalo dařit a domácí díky Starksovi a Radanovovi duel otočili. Vedle 12 bodů měl třicetiletý Starks v průběhu třetí čtvrtiny také 5 zisků a 7 asistencí.

Naopak Nymburk dál tápal, za úvodní čtyři minuty zaznamenal pouhé dva body a čtvrtinu prohrál 8:23. Český šampion netrefil ani jeden z pěti tříbodových pokusů.

Igokea tak vstoupila do závěrečné části s desetibodovým náskokem a trhák navýšila o dalších šest bodů. Domácí navíc prodlužovali své útoky, které se snažili zakončit tříbodovými pokusy. Ty se jim však nedařily.

Nymburk se tak v závěru díky Lukáši Palyzovi a Vojtěchu Hrubanovi přiblížil na kýženou čtyřbodovou ztrátu. Jejich naději ale následně utnul trojkou Waller a domácí si již klíčový náskok udrželi taktickou hrou až do konce.

Basketbalová Liga mistrů - 5. kolo:

Skupina E:

KK Igokea - ERA Nymburk 76:69 (26:25, 39:44, 62:52)
Nejvíce bodů: Jošilo 14, Starks a Radanov po 12, Robinson 11 - Harding 25, Rivers 17, Palyza 11. Fauly: 16:19. Trestné hody: 14/8 - 9/9. Trojky: 8:10. Doskoky: 41:39.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme