Basketbalisté v kvalifikaci poprvé zaváhali, na Islandu prohráli o bod

Čeští basketbalisté poprvé v kvalifikaci o mistrovství světa prohráli. Na Islandu podlehli domácímu výběru 75:76 a nevyužili možnost definitivně si zajistit postup do další fáze. V posledních vteřinách nevyužil šanci na vyrovnání Ondřej Balvín, který proměnil jen jeden trestný hody.

Reykjavík Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká basketbalová reprezentace

Česká basketbalová reprezentace (ilustrační foto). | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

Nadále však Češi vedou skupinu F a o postup už je mohou připravit jen dvě prohry v červnových zápasech doma s Bulharskem a Finskem a zároveň souhra okolností, při níž by měly všechny čtyři týmy ve skupině po třech výhrách a Češi by měli nejhorší skóre.

Ztracený bod na Islandu jim však může v boji o postup na šampionát do Číny chybět.
V listopadu Češi doma porazili Island o dvacet bodů, ale severský účastník loňského mistrovství Evropy se nyní posílil o čtyři důležité hráče a předvedl výrazně lepší výkon povzbuzený páteční výhrou nad Finskem.

Češi nedokázali ubránit druhého nejlepšího střelce celé kvalifikace Martina Hermannssona, který nastřílel 26 bodů. Na druhé straně Patrik Auda zaznamenal 23 bodů a spolu s autorem 19 bodů Jaromírem Bohačíkem drželi naději. Domácí si sice v závěru zahrávali, ale výhru už nepustili.

Utkání skupiny F kvalifikace o mistrovství světa 2019 basketbalistů:

Island - ČR 76:75 (19:14, 39:32, 59:54)
Nejvíce bodů: Hermannsson 26, Hlinason 15, Stefansson 11, Palsson 10 - Auda 23, Bohačík 19, Balvín 11. Fauly: 25:19. Trestné hody: 20/15 - 24/14. Trojky: 11:7. Doskoky: 43:40.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme