Basketbalisté Washingtonu postoupili do druhého kola. Satoranský si opět zahrál jen krátce

Basketbalisté Washingtonu a Bostonu jsou dalšími čtvrtfinalisty play off NBA. Wizards poprvé v letošních vyřazovacích bojích zvítězili venku, v Atlantě vyhráli 115:99 a sérii ovládli 4:2 na zápasy. Tomáš Satoranský si ve vítězném týmu zahrál necelou minutu. Nejlepší tým základní části Východní konference Boston vyřadil stejným poměrem Chicago, poslední zápas Celtics vyhráli 105:83. Z venkovního vítězství se v pátek radovali také Los Angeles Clippers, kteří po výhře 98:93 v Utahu srovnali stav série na 3:3.

Atlanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Washingtonu vyřadili Atlantu

Basketbalisté Washingtonu vyřadili Atlantu | Zdroj: Reuters

Washington oplatil Hawks vyřazení z předloňského play off a hlavní zásluhu na tom měl kapitán John Wall, který tehdy kvůli zlomené ruce nemohl nastoupit do tří utkání. V Atlantě tentokrát Wizards vedli už o 22 bodů, ale domácí se v závěrečné čtvrtině dokázali vrátit do hry.

Právě Wall však v této části nastřílel 19 ze svých 42 bodů, čímž si vytvořil nové osobní maximum v play off.

„Přijeli jsme sem s úmyslem dokončit to, co nám oni udělali před dvěma lety. Poslat je na dovolenou. Já i Brad (Beal) jsme o tom byli přesvědčeni a tým za tím táhli. I spoluhráči pochopili, co pro to musíme udělat. My už další zápas s Atlantou hrát nechtěli," řekl Wall.

Druhým nejlepším střelcem v dresu Wizards byl Bradley Beal, který se postaral o 31 bodů, 17 bodů měl na kontě Markieff Morris. Satoranský nastoupil na posledních 16 sekund první půle a závěrečných 38 sekund zápasu za rozhodnutého stavu, ale do statistik se jinak nezapsal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme