Basketbalistky 3x3 se perou s nabitým rozvrhem. Termíny jsou nevhodné, mrzí Uhrovou

České basketbalistky 3 na 3 mají v posledních dnech hodně nabitý program. Po vyřazení ve čtvrtfinále světového šampionátu se musely v rámci Francie přesunout na kvalifikaci mistrovství Evropy. Chyběla jim ale hrající trenérka Michaela Uhrová, která si jela do Prahy plnit studijní povinnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistryně světa v basketbale 3x3 z roku 2016. Michaela Uhrová, Tereza Vorlová, Sára Krumpholcová

Mistryně světa v basketbale 3x3 z roku 2016. Michaela Uhrová, Tereza Vorlová, Sára Krumpholcová | Foto: ČBF

Mistrovství světa v kategorii 3 na 3 skončilo pro české basketbalistky sedmým místem. „Naše výkony nebyly takové, jako v přípravě. Nevím, kam se poděla forma. Na turnaji jsme se trošku hledaly," vysvětlovala Radiožurnálu pětatřicetiletá hrající trenérka reprezentace Michaela Uhrová. Se svými svěřenkyněmi nestačila ve čtvrtfinále na suverénní Rusko.

Přehrát

00:00 / 00:00

České basketbalistky 3 na 3 mají hodně náročný program

„Sedmé místo je letos uspokojivé. Měly jsme na lepší umístění, ale ve skupině jsme prohrály s Itálií a pak šly na Rusko, kterému jsme se nemohly vyrovnat. Bylo excelentní na celém turnaji," uvedla na adresu světových šampionek Uhrová. Den po vyřazení se musely Češky rychle balit a absolvovat přes dvě stě kilometrů dlouho cestu z Nantes do Poitiers.

Tam se konala kvalifikace o postup na blížící se evropský šampionát. Veškeré reprezentační akce totiž letos organizátoři basketbalu 3 na 3 vměstnali do rozmezí tří týdnů, což podle Uhrové není zrovna ideální. „Termín je nevhodně zvolený. Většina družstev z mistrovství světa se musela přesouvat autobusem do Poitiers nebo Andorry."

Na závěrečný turnaj do Nizozemska se nakonec kvalifikovalo z Poitiers šest týmů. Mezi nimi i české basketbalistky 3 na 3. Hrající trenérka ale svým svěřenkyním tentokrát nepomáhala na hřišti ani v dějišti. „Ze studijních důvodů jsem se musela vrátit do Prahy. Byla jsem vybrána do programu Timeout od FIBA," vysvětlovala Uhrová, kterou v době nepřítomnosti nahradila Sára Krumpholcová.

Projekt na podporu dalšího vzdělávání hráčů a hráček, které Uhrová studuje, odstartovala Mezinárodní basketbalová federace (FIBA) v pátek během evropského šampionátů žen v Česku, aby jim po konci profesionální kariéry pomohla najít další uplatnění. Mezi osmdesát vysokoškoláků speciálního oboru byli kromě Uhrové vybráni také Jiří Welsch a Pavel Pumprla z mužské reprezentace.

Jakub Kanta, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme