České basketbalistky ve druhém zápase na Euru čekají Francouzky. ‚Budou chtít titul,‘ říká Vyoralová

České basketbalistky se ve svém druhém zápase na mistrovství Evropy utkají ve Štrasburku s Francií. Domácí obhájkyně stříbra ve čtvrtek suverénně přehrály Chorvatsko a potvrdily, že patří mezi velké adeptky na titul. Utkání začne ve 20.45 a celé si ho můžete poslechnout na stanici Radiožurnál Sport.

Štrasburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka Tereza Vyoralová

Basketbalistka Tereza Vyoralová | Foto: Barbora Reichová / CNC | Zdroj: Profimedia

„Francie, Rusko, Španělky budou určitě dobré,“ představovala před startem kontinentálního šampionátu své favority na titul bývalá vynikající česká basketbalistka Hana Horáková, která v pátek vstoupí jako první Češka do Mezinárodní síně slávy, a pak večer bude držet palce svým následovnicím.

Přehrát

00:00 / 00:00

České basketbalistky v druhém zápase na Euru čekají Francouzky. Více si poslechněte v reportáži Jakuba Kanty

Svitkovy svěřenkyně po úvodní porážce s Ruskem totiž vyzvou ve Štrasburku právě domácí výběr. „Určitě to bude těžký zápas. Pokusíme si ho užít, protože Francie je jeden z favoritů turnaje a půjdeme do toho na plno,“ ubezpečuje Alena Hanušová.

Na mistrovství Evropy před dvěma lety v Rize kvůli zranění chyběla a nebyla tak u překvapivě vyrovnané bitvy, kterou Svitkův výběr ztratil až v závěrečné osmiminutovce. Tehdy pak Češky nepostoupily ze skupiny, zatímco Francouzky došly až do finále, kde ale nestačily na Španělky.

Letos chtějí hrát o titul znovu a tentokrát už ho vyhrát. Pomoct jim k tomu má až do čtvrtfinále publikum ve Štrasburku, organizátoři očekávají přes 2000 lidí v ochozech.

Problémem byly útočné doskoky Rusek. Psychicky nás to ubíjelo, říká trenér českých basketbalistek

Číst článek

„Určitě se těším moc. Sezona byla komplikovaná. Bez diváků. Říkám to vždycky, potřebuji emoce, potřebuji to cítit, takže tuhle sezonu mi to chybělo a jsem ráda, že aspoň na konec sezony a na Euru to dopadlo, že sem pustí diváky. Takže si myslím, že to může být jedině plus, i když ten kotel bude asi spíš pro Francii, ale my si ho taky můžeme trochu přivlastnit,“ vysvětluje kapitánka Romana Hejdová.

„Můžeme s nimi držet krok, ale určitě ne celý zápas, protože na lavičce mají dvanáct hráček, které jsou vyrovnané a to tempo nepoleví,“ doplňuje Hejdová.

„Myslím, že jsou jedním z nejlepších týmů na Evropě, že určitě chtějí jet na titul, když se hraje tady. Teď si odpočineme, připravíme se na ně – ten tým je fakt výborný všude – a uvidíme, co se stane,“ dodává rozehrávačka Tereza Vyoralová.

Právě delší odpočinek je jednou z mála věcí, která hraje do karet českým basketbalistkám. Francouzky totiž vstoupily do turnaje ve čtvrtek až ve večerním čase od 20.45 a v pátek je to čeká znovu.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme