Basketbalistky mohou konec šampionátu vstřebat v přírodním prostředí. Golfové hřiště ale nevyužívají

České ženská basketbalová reprezentace se jako jediná ubytovala během mistrovství Evropy mimo město. Tam bude moci při volném dni vstřebat konec na domácím šampionátu po základní skupině.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka Kateřina Elhotová v rozhovoru s trenérem Ivanem Benešem

Basketbalistka Kateřina Elhotová v rozhovoru s trenérem Ivanem Benešem | Zdroj: ČTK

Přímo od zimního stadionu na Komenského ulici v Hradci Králové to trvá týmovým autobusem do obce Dříteč, k hotelu Kunětická hora něco málo přes 20 minut. Právě tam tráví většinu volného času české basketbalistky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistky a ubytování v přírodě

„Hotel, který jsme neměli vyzkoušený. Jsme trošku odtrženi od dění a  není to tak daleko na dojíždění,“ vysvětloval pro Radiožurnál stručně volbu místa ubytování trenér Ivan Beneš. Jeho svěřenkyně tak dělí 13 kilometrů od místa, kde v hale po prohře s Maďarskem smutnily, protože přišly o šanci na postup do paly off, zápas před koncem základní skupiny. Chmury mohou zahánět v malebném přírodním prostředí, při procházkách ale musí dávat velký pozor.

„Chodit po golfovém hřišti jen tak to nejde, protože by mohl přiletět míček, ale myslím, že je tady příjemné prostředí. Na procházky bez ruchu města je to dobře zvolené.“ Hráčky byste ale za už více než týden pobytu na místním golfovém hřišti prý nepotkali. „Nechodí, chodí akorát pan doktor s asistentem překladatelem, to jsou golfisti,“ dodal Ivan Beneš. Od začátku ale na hotelu úplně všechno ideální nebylo.

Problémy s jídlem 

„Měly jsme určité problémy s jídlem, kdy tady byl hokejbalový turnaj v Pardubicích, tak tady byla ještě reprezentace Arménie a Kanady, ale teď už jsme úplně spojené. Jídlo se o sto procent zlepšilo a je to v pořádku,“ říkala v místní restauraci těsně před samotným startem turnaje reprezentantka Alena Hanušová, která má jako jedna z mála hráček zálusk i na místní green.

A právě ona najde z pozice zkušenější členky týmu jedno negativum i na řekněme izolaci od hlavního dění.

„To, že jsme tady odděleny od ostatních týmů je možná dobré, že máme na sebe klid, ale je to takové blbé, že člověk je zvyklý setkávat se s ostatními týmy na jídle, zhlédne konkurenci,“ uzavírá Alena Hanušová. Před pondělní rozlučkou s domácím evropským šampionátem proti neporaženému Španělsku, by to ale stejně neplatilo, protože hlavní favoritky na titul bydlí osamoceně, ale nedaleko haly.  

Jakub Kanta, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme