Basketbalistky USK doma nestačily na Valencii a v Eurolize utrpěly třetí porážku

Basketbalistky USK Praha prohrály v domácím utkání 9. kola Evropské ligy s Valencií 75:82 a zkomplikovaly si boj o čelo tabulky skupiny A. Třetí porážku českých mistryň v tomto ročníku soutěže neodvrátila ani 21 body Brionna Jonesová. Hosty táhla autorka 22 bodů Marie Gülichová, 19 bodů přidala španělská hvězda Alba Torrensová.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Guelichová z Valencie (vlevo) a Brionna Jonesová z USK

Marie Guelichová z Valencie (vlevo) a Brionna Jonesová z USK | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Pražanky doplatily v utkání na 22 ztrát. Trefily také pouze jeden tříbodový pokus proti deseti úspěšným trojkám Valencie. Španělský celek oplatil USK domácí porážku 76:83 a dotáhl se na něj s 15 body na třetím místě v tabulce. V jejím čele je Fenerbahce Istanbul, který dnes porazil Szekszárd 91:71. Druhé jsou polské Polkowice, jež zdolaly Olympiakos 76:52.

Rusko propustilo basketbalistku Grinerovou z vězení. USA ji vyměnily za obchodníka se zbraněmi Buta

Číst článek

Pražanky měly proti Valencii dobrý vstup do utkání a díky šňůře osmi bodů se ujaly vedení 13:2. Trenér hostů Rubén López reagoval oddechovým časem a španělský tým se vrátil brzy do hry. Jeho hlavní tahounkou byla Gülichová, jež v první čtvrtině vstřelila 12 bodů. Po její trojce v závěru otočila Valencie vývoj duelu na 21:19.

České mistryně se ve druhé čtvrtině dál střelecky hledaly a nedařilo se jim ani v obraně. Od stavu 27:28 nastřílely hráčky Valencie 13 bodů v řadě a získaly cenný náskok, který v jeden moment narostl až na 16 bodů. USK doplatil v první půli na 14 ztrát a i přes 13 bodů Jonesové odcházel do kabin s dvanáctibodovým mankem (33:45). Valencie si také pomohla šesti tříbodovými střelami, USK neuspěl ani při jednom z pěti pokusů.

Druhý poločas začal v hale Královka s lehkým zpožděním kvůli potížím s časomírou. Domácí hráčky se zkoušely co nejdříve přiblížit na dostřel, Valencie ale jejich nápor dokázala vždy odrazit tříbodovými pokusy. Rozstřílela se hlavně Torrensová, která ve třetí čtvrtině zaznamenala 15 bodů a hostující basketbalistky dál držely před závěrečnou částí třináctibodové vedení (68:55).

Ani v úvodu poslední čtvrtiny se nedařilo USK dostat na dostřel. Naději vykřesala až čtyři minuty před koncem Tereza Vyoralová, která díky šesti bodům za sebou snížila na 68:73. Blíže než na rozdíl pěti bodů se už ale USK do závěrečného klaksonu nedostal.

Evropská liga basketbalistek - 9. kolo:

Skupina A:

USK Praha - Valencie 75:82 (19:21, 33:45, 55:68)
Nejvíce bodů: Jonesová 21, Thomasová 17, Condeová 11 - Gülichová 22, Torrensová 19, Coxová 10. Fauly: 14:18. Trestné hody: 15/12 - 14/10. Trojky: 1:10. Doskoky: 39:29.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme