Basketbalistky USK jdou do play-off se sérií 135 výher. 'Zatím k poražení nejsou,' říká trenér Nymburka

Basketbalistky pražského USK ani letos v základní části nejvyšší domácí soutěže nenašly přemožitelky. Před středečním startem play off tak mají obhájkyně titulu na kontě už 135 výher v řadě. Pokud by o sérii neporazitelnosti Vysokoškolačky ve vyřazovacích bojích přišly, bylo by to překvapení. Ještě větší překvapení by ale bylo, kdyby nezískaly 11. titul v ženské basketbalové lize v historii klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marija Režanová, chorvatská pivotka USK Praha

Marija Režanová, chorvatská pivotka USK Praha | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Už sedmkrát v řadě se v ženské basketbalové lize neradoval ze zisku titulu nikdo jiný než basketbalistky pražského USK a ani letos to nevypadá, že by mohl zvednout ligovou trofej nad hlavu někdo další.

„Myslím si, že z hlediska atraktivity ligy bohužel USK v zásadě k poražení zatím není,“ říkal na adresu obměněného a omlazeného USK po rozjezdu této sezony Daniel Kurucz, guvernér Asociace ženských ligových klubů a člen Výkonného výboru České basketbalové federace.

USK Praha čeká další přestavba. 'Tým pohromadě nezůstane,' obává se trenérka Hejková

Číst článek

Padesátiletý Kurucz, který je zároveň trenérem a manažerem basketbalistek Nymburka, je v play off se svým týmem jedním ze čtyř hlavních vyzyvatelů úřadujících šampionek. I proto, že v tabulce základní části skončil se svými svěřenkyněmi za Vysokoškolačkami druhý.

„Neskrýváme, že bychom chtěli letos získat medaili, ale jak je vidět, tak to nebude jen tak,“ říká Kurucz.

Na nějaký cenný kov, ale spíš ne zlatý, totiž pomýšlí také hráčky třetího brněnského Králova Pole a čtvrtého Hradce Králové. Favorit je ale, zdá se, jasný. USK Praha v ŽBL naposledy prohrál koncem dubna 2013 ve třetím finále o jediný bod - od té doby ale 135 zápasů svěřenkyně koučky Natálie Hejkové nenašly na tuzemských palubovkách přemožitelky.

Pro Hejkovou je po vyřazení USK ve čtvrtfinále Euroligy nejtěžší správně namotivovat své hráčky do tréninků i zápasů. A to zejména ty zahraniční.

„To je největší problém. Musejí v sobě najít sílu trénovat, protože trénují pro sebe, ale i pro klub na další sezónu,“ dodala slovenská trenérka pražského USK Natália Hejková.

Třiašedesátiletá Hejková minulý měsíc vstoupila do Síně slávy slovenského basketbalu. Ve středu její výběr zahájí cestu za jedenáctým titulem v historii klubu - čtvrtfinálovou sérii na tři vítězné rozehraje USK doma proti Karlovým Varům.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme