Basketbalistky USK porazily Hradec Králové i ve třetím finále a slaví sedmý titul v řadě

Basketbalistky ZVVZ USK Praha získaly sedmý ligový titul v řadě a celkově jedenáctý. Ve třetím finálovém utkání ŽBL porazily doma Hradec Králové 88:42 a celou sérii ovládly 3:0. Čtvrtý celek Evropské ligy prodloužil neporazitelnost v české lize na 113 zápasů, přemožitele nenašel od dubna 2013.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK i potřetí porazili Hradec Králové a slaví další ligový titul

Basketbalistky USK i potřetí porazili Hradec Králové a slaví další ligový titul | Foto: Michal Krumphanzl

Hradecké lvice tentokrát zachytily začátek a nedovolily USK rychle výrazněji odskočit. Pomáhalo jim i to, že se Pražankám příliš nedařila střelba. Až na Kateřinu Elhotovou, která dala 10 z úvodních 17 bodů USK.

Ještě v 15. minutě držel Hradec naději na překvapení a především zásluhou Pamely-Therese Effangové prohrával jen o pět bodů. Jenže pak domácí favoritky zabraly, úsek ve zbytku poločasu vyhrály 18:2 a rozhodly. V úvodu druhé půle šňůru ještě natáhly a odskočily na třicetibodový rozdíl.

Ve velmi dobrém výkonu pokračovala Elhotová, která za 18 minut na hřišti nastřílela 23 bodů a ukázala, že se před domácím mistrovství Evropy dostává do formy. Po utkání byla zvolena i nejužitečnější hráčkou finále.

Finále ligy basketbalistek - 3. zápas:

USK Praha - Hradec Králové 88:42 (22:11, 44:23, 72:34)

Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 23, Vyoralová 13, Vaughnová 12 - Effangová 11, Hartigová 9, Buraová 6. Fauly: 22:18. Trestné hody: 11/10 - 19/15. Trojky: 10:3. Doskoky: 45:30. Konečný stav série: 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme