Lakers ukončili nejdelší klubové čekání na finále konference, LeBron James k tomu pomohl 29 body

Basketbalisté Los Angeles Lakers si po deseti letech zahrají ve finále Západní konference NBA. Sérii 2. kola play-off s Houstonem ovládli 4:1 na zápasy, postup zpečetili v uzavřeném komplexu na Floridě sobotní výhrou 119:96. LeBron James režíroval vítězství 29 body, 11 doskoky a sedmi asistencemi a pojedenácté v kariéře postoupil do této fáze vyřazovacích bojů.

Tento článek je více než rok starý.

Orlando Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lakers ukončili nejdelší čekání na účast v konferenčním finále v historii slavného klubu.

Boston zmařil šance Toronta na obhajobu titulu v NBA, Denver odvrátil vyřazení od Los Angeles Clippers

Číst článek

„Ukončit tuhle nelichotivou sérii byl důvod, proč jsem chtěl být součástí téhle výjimečné organizace,“ řekl James, který působí v Lakers druhou sezonu. Loni se spoluhráči na vyřazovací boje nedosáhl. „Vrátit tenhle klub na příčky, kam patří, a na které si tu fanoušci zvykli. A to nemůže znamenat nic jiného než bojovat o titul. Je mi ctí hájit tyhle barvy a pokračovat v odkazu,“ dodal.

Losangeleský celek vstoupil do zápasu číslo pět razantně. Už v první čtvrtině si vypracoval náskok až 22 bodů a soupeři už ve zbytku utkání umožnil přiblížit se maximálně na šest bodů v úvodu třetí čtvrtiny.

Na to Lakers zareagovali 15 body v řadě, vedli pak až o třicet a jistě dokráčeli k postupu. Jejich příštím soupeřem bude lepší z dvojice Los Angeles Clippers – Denver Nuggets (3:2).

Jamesovi sekundovalo ve zlato-fialových barvách dalších pět dvouciferných střelců včetně náhradníka Kylea Kuzmy (17). Anthony Davis přidal 13 bodů a doskočil 11 míčů.

Houston, který dokázal zvítězit jen v úvodním utkání, tradičně táhl James Harden, autor 30 bodů. „Pro nás tohle byla složitá sezona. Je zřejmé, že nekončí tak, jak jsme chtěli. Musíme se s tím vyrovnat a přijít na to proč,“ řekl Harden.

2. kolo play-off NBA v Orlandu:

Západní konference - 5. zápas:
LA Lakers - Houston 119:96 (konečný stav série 4:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme