Veselý nastřílel proti Bayernu Mnichov v Eurolize 25 bodů, jeho Fenerbahce ale přesto prohrálo

Jan Veselý byl s 25 body nejlepším střelcem euroligového zápasu basketbalistů Fenerbahce Istanbul s Bayernem Mnichov, favorizovaný turecký tým však doma prohrál 71:75. Český pivot předvedl ve čtvrtém kole svůj nejlepší střelecký výkon v ročníku, dosud bylo jeho maximem 13 bodů v derby proti Anadolu Efes.

Istanbul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý

Jan Veselý | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Oba týmy do zápasu vstupovaly se shodnou bilancí dvou výher a porážky v prodloužení.

Úvod patřil jednoznačně domácím, kteří v závěru první čtvrtiny vedli už o 21 bodů, jenže slibný náskok se postupem času rozplynul.

V posledním dějství nedali hráči Fenerbahce koš téměř čtyři a půl minuty a ani pětibodová série českého reprezentanta, který ještě dokázal vyrovnat na 68:68, pak už Bayern nezastavila.

Osobním rekordem Veselého v Evropské lize je 31 bodů v utkání proti CSKA Moskva ze sezony 2017/18. Proti mnichovskému celku minul pouze tři střely z pole a jeden trestný hod, osm míčů doskočil a na dva koše spoluhráčům přihrál.

Evropská liga basketbalistů - 4. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Bayern Mnichov 71:75 (za domácí Veselý 25 bodů, 8 doskoků, 2 asistence), CSKA Moskva - Alba Berlín 88:93, Olympiakos Pireus - Maccabi Tel Aviv 85:82, Milán - Real Madrid 78:70, Baskonia Vitoria - Chimki Moskva 77:60.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme