Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner nestačili na ruský pár a obsadili dělené sedmnácté místo

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner obsadili na svém prvním mistrovství světa dělené 17. místo. V Hamburku v prvním kole vyřazovací části nestačili na třetí pár světového žebříčku Vjačeslava Krasilnikova s Olegem Stojanovským a po obrovské bitvě ve druhém setu a nevyužitých třech setbolech s Rusy prohráli 13:21 a 27:29.

Hamburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner

Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner | Zdroj: FB Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

Zápas o postup do osmifinále byl do poloviny jasnou záležitostí ruských favoritů. Po úvodním náporu si čeští hráči vzali za stavu 7:2 oddechový čas, ale po problémech s přihrávkou nedokázali efektivně zakončovat a po esu Krasilnikova prohrávali už o deset bodů (4:14).

Debakl už neodvrátili, bodový rozdíl v první sadě stáhli po pouhé čtvrthodině hry na osm.

Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem jsou na mistrovství světa v play-off mezi 32 nejlepšími páry

Číst článek

Druhou sadu zahájil Perušič esem a nastartoval českou dvojici, která před měsícem v Ostravě překvapila stříbrem na Světovém okruhu.

Rusové letos vyhráli už dva čtyřhvězdičkové turnaje (v Haagu a Sia-menu) a byli jasnými favority, Češi je nicméně dokázali dostat pod tlak. Po vyrovnaném průběhu za stavu 18:20 museli Krasilnikov, Stojanovskij odvracet setbol.

Plážovým volejbalistům z Prahy chyběl pak ještě dvakrát jediný míč k tomu, aby si vynutili třetí set. Sami odvrátili šest mečbolů, než Krasilnikov zaútočil podél čáry a drama ukončil. První vzájemný zápas českých jedniček s třetím párem světa trval 42 minut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme