Perušič se Schweinerem budou hrát v Gstaadu o titul, v semifinále přehráli i olympijského vítěze

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem si na turnaji Pro Tour kategorie Elite v Gstaadu zahrají o titul po výhře 21:12, 14:21, 15:5 nad Brazilci Saymonem a olympijským vítězem z Ria Brunem Schmidtem. Letos české jedničky postoupily na světovém okruhu do finále už potřetí, v Itapemě i v Ostravě braly stříbro.

Tento článek je více než rok starý.

Gstaad (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Perušič

Ondřej Perušič | Zdroj: Profimedia

V prvním setu se Češi díky několika Perušičovým obranným zákrokům brzy dostali do vedení a nakonec vyhráli o devět bodů. Druhá sada, kterou Brazilci zahájili dvěma esy a blokem, měla zcela opačný průběh.

Perušič se Schweinerem zvládli na mistrovství světa i druhý zápas a mají jistý postup

Číst článek

Turnajové čtyřky nedokázaly eliminovat brazilské útoky a bylo vyrovnáno. Tie-break měli Češi od začátku pevně pod kontrolou a i díky několika technickým chybám Brazilcům jej získali suverénním způsobem.

„Byl to hodně podobný zápas jako v osmifinále. Povedl se nám nástup, kdy se nám dařilo nejen dobře ztrátovat, ale i dobře bránit. Zásadní roli sehrála strategie připravená naším trenérem, kdy jsme se zaměřili na menšího z Brazilců Bruna, což byla správná volba. Vycházelo nám víceméně všechno,“ řekl Perušič.

„Začátek druhého setu se nám už tradičně nepovedl. Brazilci zlepšili ztrátu, dobře nás bránili a o něco lépe podávali. Koncovku už jsme vypustili, abychom lépe vstoupili do tie-breaku, což se nám povedlo. Tie-break hodně připomínal první set, kdy se nám dařilo soupeře hodně bránit a zatlačit ho podáním, především Bruna,“ uvedl sedmadvacetiletý polař.

„Důležité bylo udržet v závěru koncentraci, protože finále bylo blízko, ale pořád jsme hráli proti strašně silnému týmu, který nemá problém umazat větší náskok. Zároveň byla úžasná atmosféra, sešlo se poměrně hodně českých fanoušků, což nám moc pomohlo,“ dodal Perušič.

Odměníme se už tady na Sardinii, plánuje Perušič. Čeští beachvolejbalisté se těší na volno po sezoně

Číst článek

Finále ve stejný den

Na švýcarském písku přidali Perušič se Schweinerem pátou výhru. Po hladkém prvenství ve skupině odvrátili v osmifinále proti Rakušanům Robinu Seidlovi a Philippu Wallerovi pět mečbolů a zvítězili 21:14, 16:21 a 18:16. Ve čtvrtfinále zdolali další Rakušany Juliana Hörla a Alexandera Horsta dvakrát 21:19.

O zlato se Češi utkají s chilskými bratranci Marcem a Estebanem Grimaltovými, jež ve skupině porazili ve dvou setech. Ze hry jsou olympijští vítězové a úřadující mistři světa Anders Mol a Christan Sörum. Norské hvězdy vyřadil před osmifinálovým zápasem Sörumův pozitivní test na koronavirus.

Postupem do finále si Perušič se Schweinerem spravili chuť po nevydařeném mistrovství světa v Římě, kde po těsné prohře v 1. kole play off s Brazilci Renatem a Vitorem Felipem obsadili dělené 17. místo. Z titulu se na elitním okruhu radovali dvakrát, po loňském premiérovém triumfu v Dauhá ovládli i turnaj nižší kategorie v Praze.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Gstaadu (Švýcarsko):
Muži:
Semifinále: Perušič, Schweiner (4-ČR) - Saymon, Bruno Schmidt (19-Braz.) 2:1 (12, -14, 5).

19:00 finále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme