Loňský triumf neobhájí. Beachvolejbalistky Hermannová a Sluková v Ostravě vypadly ve skupině

Obhájkyně prvenství Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou překvapivě nepostoupily v Ostravě na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu ze skupiny a skončí až na děleném 25. místě. Aktuální světové dvojky zaznamenaly nejhorší výsledek po téměř čtyřech letech.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 11:38 31. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto)

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto) | Zdroj: Sport Invest

Nejvýše nasazené J&TBanka Ostrava Beach Open podlehly ve čtvrtek Dianě Luninové a Maryně Samodajové z Ukrajiny 0:2 a druhé utkání musely vyhrát, aby prošly do 1. kola play-off. Proti švýcarskému páru Nina Betschartová, Tanja Hüberliová bojovaly, ale zápas ztratily 13:21, 21:18 a 11:15 v tie-breaku.

„Naštvání tam je. Hledaly jsme tady optimální výkon. Nedařilo se nám najít svou hru a na téhle úrovni to je potrestané,“ řekla po zápase Nausch Sluková. „Nedokázaly jsme předvést, co nás dovedlo v žebříčku tak vysoko,“ uvedla Hermannová.

‚Je to pro nás těžší.‘ Beachvolejbalisté Schweiner s Perušičem v Dolních Vítkovicích obhajují čtvrté místo

Číst článek

Hermannová s Nausch Slukovou skončily hůře jen dvakrát, a to na začátku své spolupráce. V srpnu roku 2015 byly třiatřicáté na Long Beach a v Olštýnu.

Do odpoledního 1. kola se podařilo postoupit Michaele Kubíčkové s Michalou Kvapilovou poté, co otočily zápas s Karlou Borgerovou a Julií Sudeovou a i podruhé letos německý pár porazily. „V prvním setu se mi moc nedařilo a je super, že jsme to dokázaly zvládnout a uspět v tie-breaku,“ řekla Kubíčková.

Turnaj skončil po druhé prohře ve skupině pro Martinu Bonnerovou s Martinou Maixnerovou, které nestačily na Brazilky Talitu a Taianu Limaovou.

V soutěži mužů budou o postup do prvního kola ze skupiny bojovat Jan Dumek s Václavem Berčíkem a Marcel Mysliveček a Martin Pihera.

Osmí nasazení Ondřej Perušič, David Schweiner postoupili ve čtvrtek po dvou výhrách ve skupině přímo do 2. kola, které je čeká v sobotu.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Ostravě:
Ženy:
Skupina A: Betschartová, Hüberliová (16-Švýc.) - Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) 2:1 (13, -18, 11).
Skupina B: Talita, Taiana Limaová (15-Braz.) - Bonnerová, Maixnerová (31-ČR) 2:0 (13, 13).
Skupina C: Kubíčková, Kvapilová (30-ČR) - Borgerová, Sudeová (19-Něm.) 2:1 (-14, 19, 11).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme