Bez medaile domů nejedu, řekla Nausch Sluková. V Haagu získala s Hermannovou ‚růžové zlato‘

Semifinále se jim nepovedlo, přesto Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vezou z mistrovství Evropy medaili. V zápase o třetí místo získaly „růžové zlato.“

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová | Zdroj: ČTK/PR/Sport Invest

„Co se toho zápasu týče, tak to v závěru prvního setu odehrála Maki. Já jsem byla po naší první prohře ještě mentálně mimo, ještě teď jsem,“ hledala slova po výhře v zápase o třetí místo na beachvolejbalovém mistrovství Evropy Barbora Hermannová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tak jsme třetí, no a co? zpívala Barbora Hermannová na ME v beachvolejbalu

Semifinále se českému páru, který byl v turnaji druhý nasazený, nepovedl. Domácí beachvolejbalistky Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková vyhrály po setech 22:20, 17:21 a 12:15 a zvládly i druhý vzájemný zápas na turnaji.

„V prvním zápase jsme to ..., tak jsem říkala Báře, že bez medaile nejedu domů. A když to nebude zlatá, tak to bude růžové zlato, jak tomu říkáme. Prostě jsem nechtěla prohrát,“ vysvětlovala Markéta Nausch Sluková.  

V utkání o 3. místo porazily Španělky Liliana s Elsou, které před mečbolem pro zranění vzdaly. „Je škoda, že neodehrály ten poslední bod, moc tomu nerozumím, když odehrály poslední zápas. Nevím, jestli nám nechtěly dát radost z mečbolu, nebo chtěly mít ve výsledku zapsáno, že je to pro zranění,“ přemýšlela Nausch Sluková.

„Ale já vím, jak to bylo a strašně mě těší, že jsme se dokázaly posbírat po porážce v semifinále. Jedeme domů s bronzem a to se neděje každý den,“ dodala zkušenější z českého páru.

Slavnostní vyhlášení už si Češky vychutnaly. „Tak jsme třetí, no a co,“ zkoušela Barbora Hermannová fotbalový pokřik. „Vyhlášení už jsme si užily, holandští fanoušci tancovali, tak jsme se přidaly k nim.

„Byly jsme tu jako jedny z favoritek a dokázaly jsme si tu placku uhrát, to nikdy není jednoduché. Ani na mistrovství republiky to nebude jednoduché. Je to vzácná výhra a místo na zdi určitě bude mít,“ zhodnotila mistrovství Evropy Barbora Hermannová.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme