‚Sedmá rychlost‘ s krví v úsměvu. Nausch Sluková na mistrovství Evropy zářila i přes zranění

Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovu předvedly v osmifinále mistrovství Evropy zatím svůj nejlepší výkon na turnaji. Finky Lehtonenovou a Ahtiainenovou doslova deklasovaly.

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková | Foto: Petr Kadeřábek

„Maki měla nějakou sedmou rychlost. Jak jich je v autě šest, tak ona měla sedmou. Nenechala spadnout na zem skoro nic,“ chválila svou spoluhráčku po prvním kole play-off mistrovství Evropy v Nizozemsku Barbora Hermannová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krvavé zranění Markétu Nausch Slukovou spíš motivovivalo

Nezasvěceným fanouškům se mohla zdát snaha Markéty Nausch Slukové v některých chvílích až přehnaná. Jako za stavu 14:7 ve druhém setu. Češka běžela napříč celým kurtem, aby se alespoň dotkla míče, i když už dopředu musela vědět, že ho neudrží ve hře.

„Když hraju dobře a tak, jak umím hrát, musím mít tohle nastavené. Když neběžím, tak se pak zbytečně vztekám,“ vysvětlovala zkušenější z českého páru. „Za stavu 14:7 už jsem hrála s rozbitou pusou a Bára se mi smála, jak mi tekla krev skrz zuby,“ smála se.

„Byla jako válečník. Když tam házela tyhle štiky a otočila se na mě a měla krvavé zuby a rty. Prostě jsem se smála, ale byla jsem nadšená, jaký je to bojovník,“ chválila Hermannová.

Výkonu Nausch Slukové v jasně vyhraném zápase možná krvavé zranění i pomohlo. „Dostala jsem do čumáku a tohle byl možná můj mód, kdy jsem se naštvala a nechtěla, aby se míč dotkl písku,“ přemýšlela „Maki“ už bez viditelných známek krve v úsměvu.

Beachvolejbalistky Hermannová a Nausch Sluková se musí na mistrovství Evropy stěhovat, míří do Haagu

Číst článek

Druhý nasazený pár se ve čtvrtfinále postaví Ruskám Jevgenijí Ukolovovou a Jekatěrinou Birlovovou, které v prvním kole vyřadily krajanky Martinu Hoidarovou Kolocovou a Michalu Kvapilovou.

„Asi nemůžeme počítat, že budeme vždycky rozdávat takové nálože. Jsem strašně ráda, že jsme se dokázaly posbírat z předchozího dne, jedno zaváhání z nás nedělá outsidery. Patříme do špičky a dneska jsme to ukázaly,“ věří Nausch Sluková.

Čtvrtfinále mistrovství Evropy v beachvolejbalu s českou účastí začíná v Haagu v 18 hodin a 30 minut.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme