Hermannová s Nausch Slukovou otočily tie-break. Ve finále Světového okruhu si zahrají o titul

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková postoupily na finálovém turnaji Světového okruhu v Hamburku do finále. Druhý pár světového žebříčku zvítězil nad Australankami Mariafe Artachovou a Taliquou Clancyovou 13:21, 21:19, 17:15. Jejich odpolední soupeřky v boji o prvenství budou z Brazílie, rozhodne se o nich v druhém semifinále mezi týmy Maria Antonelliová, Carol a Agatha, Duda.

Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková a Barbora Hermannová na ME v Bielu

Markéta Sluková a Barbora Hermannová na ME v Bielu | Foto: www.cev.lu

Artachová s Clancyovou vyhrály základní skupinu, jedinou porážku jim v ní přitom uštědřila právě česká dvojice. Australanky z prvního místa postoupily přímo do semifinále, zatímco Hermannová a Nausch Sluková musely v sobotu absolvovat ještě třísetový čtvrtfinálový zápas s Kanaďankami Heather Bansleyovou a Brandie Wilkersonovou.

Nausch Sluková s Hermannovou postoupily na finále Světového okruhu do nejlepší čtyřky

Číst článek

„Docela tady v Hamburku překonáváme naše tie-breakové rekordy, čtyři z pěti zápasů byly tříseťáky. Tohle cenné vítězství nás posílá do semíčka, takže se ani nezlobíme, že to děláme takhle napínavé pro všechny. Včetně nás samotných," napsaly české hráčky po čtvrtfinále na facebooku.

Odveta s Australankami ale začala velmi špatně. Po třech chybách Nausch Slukové na příjmu prohrával poslední evropský pár v turnaji 0:6 a osud prvního setu byl záhy zpečetěn.

Soupeřky zpočátku vedly i v druhé sadě, ale pak začala chybovat peruánská rodačka Artachová a český pár otočil až na 18:14. Australanky už dotahovaly marně, útok Hermannové při druhém setbolu znamenal pro české volejbalistky další tie-break.

Ten začal třemi australskými body, ale Češky dokázaly vyrovnat. Následně Hermannová s Nausch Slukovou smazaly dokonce čtyřbodovou ztrátu a propracovaly se ke třem mečbolům. Australanky ještě dvakrát vyrovnaly, ale za stavu 16:15 už útok Hermannové nezastavily. České hráčky tak mohou přidat po Ostravě a vídeňském majoru třetí turnajový triumf v sezoně.

Turnaj mužů vyhráli norští mistři Evropy Anders Mol a Christian Sörum. Ve finále zdolali ve dvou setech Poláky Michala Bryla s Grzegorzem Fijalkem a získali prémii 150.000 dolarů (3,4 milionu korun).

Finálový turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži:
Finále: A. Mol, Sörum (2-Nor.) - Bryl, Fijalek (9-Pol.) 2:0 (19, 17),
o 3. místo: Kantor, Losiak (4-Pol.) - Thole, Wickler (1-Něm.) 2:1 (-19, 15, 13).

Ženy:
Semifinále: Hermannová, Nausch Sluková (2-ČR) - Artachová, Clancyová (7-Austr.) 2:1 (-13, 19, 15),
14:00 finále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme