Perušič se Schweinerem budou hrát na mistrovství Evropy o semifinále, ženské páry končí

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem postoupili na beachvolejbalovém mistrovství Evropy v Moskvě do čtvrtfinále a obsadí nejhůře páté místo. V soutěži žen znamenal čtvrtfinálový zápas konečnou pro Michalu Kvapilovou a Michaelu Kubíčkovou, které v pátek zvládly bez ztráty setu úvodní vyřazovací duel s Finkami i následné osmifinále proti francouzským soupeřkám, zastavily je až Švýcarky Joana Heidrichová a Anouk Vergéová-Dépréová.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Aktualizováno: 21:53 9. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Martina Maixnerová, Michala Kvapilová, Martina Bonnerová 
 a Michaela Kubíčková

Zleva Martina Maixnerová, Michala Kvapilová, Martina Bonnerová a Michaela Kubíčková | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Perušič se Schweinerem coby vítězové základní skupiny vstoupili do play off v druhém kole. Italové Adrian Carambula a Enrico Rossi vyhráli úvodní set 21:19, ale druhý jednoznačným poměrem 10:21 ztratili a rozhodující sadu za stavu 0:4 kvůli zranění skrečovali.

V sobotu se Češi utkají o postup do semifinále s rakouskou dvojicí Martin Ermacora, Moritz Pristauz, kterou na úvod turnaje porazili 2:1. Rakušané však v osmifinále šokovali vyřazením domácích hráčů Olega Stojanovského a Vjačeslava Krasilnikova, čerstvých mistrů světa, kterým nedovolili uhrát ani set.

‚Moskva může být všehochuť.‘ Na beachvolejbalisty čeká na šampionátu nevyzpytatelné počasí

Číst článek

Úřadující české šampionky Kvapilová s Kubíčkovou v ruské metropoli prohrály prvních pět setů, ale chytily se při vítězném obratu ve čtvrtečním záchranářském duelu na závěr základní skupiny proti domácí dvojici Darja Rudychová, Ksenija Dabižová. V 1. kole play off na to dnes navázaly triumfem nad finským párem Riika Lehtonenová, Niina Ahtiainenová 21:14 a 21:18.

A v osmifinále proti francouzskému páru Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová Češky prodloužily vítěznou sérii na šest setů. Nejprve v dramatické koncovce a po čtyřech setbolech zvítězily 23:21, načež do druhé sady vstoupily šesti body za sebou a zlomené soupeřky deklasovaly 21:11. Ve večerním čtvrtfinále s Heidrichovou a Vergéovou-Dépréovou pak dokázaly po prohraném prvním setu vyrovnat a v tie-breaku vedly 13:12, ale poslední tři míče uhrály Švýcarky.

O prodloužení české medailové série na ME tak budou tentokrát usilovat muži. Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková, které letos nestartují kvůli zranění, získaly v roce 2016 stříbro a loni bronz, předloni v Lotyšsku skončily na druhém místě Kvapilová s Kristýnou Kolocovou.

Martina Bonnerová s Martinou Maixnerovou ze šampionátu vypadly v 1. kole play off. Od pondělního vítězství v úvodním zápase turnaje prohrály třetí utkání za sebou, řeckému páru Vasiliki Arvanitiová, Panajota Karakuniová podlehly na úvod vyřazovacích bojů hladce 11:21, 16:21 a obsadily dělené 17. místo.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Moskvě - play off:
Muži:
2. kolo: Perušič, Schweiner (10-ČR) - Carambula, Rossi (11-It.) 2:1 (-19, 10, 0).

Ženy:
1. kolo: Kvapilová, Kubíčková (27-ČR) - Lehtonenová, Ahtiainenová (21-Fin.) 2:0 (14, 18), Arvanitiová, Karakuniová (17-Řec.) - Bonnerová, Maixnerová (30-ČR) 2:0 (11, 16),
2. kolo: Kvapilová, Kubíčková - Jupiterová, Chamereauová (23-Fr.) 2:0 (21, 11),
čtvrtfinále: Heidrichová, Vergéová-Dépréová (15-Švýc.) - Kvapilová, Kubíčková 2:1 (15, -18, 13).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme