Beachvolejbalové mistrovství Evropy bez favoritek. ‚Třeba si odvezeme i nějaký kov,‘ říká Kvapilová

Bez nejlepšího českého páru Markéta Nausch-Sluková - Barbora Hermannová začne v Moskvě evropský šampionát v beachvolejbalu. Neúčast obhájkyň bronzových medailí ale není jedinou absencí favoritek, a tak může být ženský turnaj hodně otevřený pro další dvojice.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Martina Maixnerová, Michala Kvapilová, Martina Bonnerová 
 a Michaela Kubíčková

Zleva Martina Maixnerová, Michala Kvapilová, Martina Bonnerová a Michaela Kubíčková | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Když se odhlásily Holanďanky, vítězky minulého ročníku, Češky Maki s Bárou, tak to bude zajímavé,“ myslí si Slovenka Natália Dubovcová, který s Andreou Štrbovou patří mezi adeptky na medaili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Beachvolejbalové mistrovství Evropy bez favoritek. 'Třeba si odvezeme i nějaký kov,' říká Kvapilová

Papírově měly být největšími favoritkami Nausch-Sluková s Hermannovou. Nasazené jedničky se herně zvedaly a minulý týden obsadily na majoru Světové série ve Vídni páté místo. Lepší žádný z evropských párů nebyl. Jenže bolest v koleně Markéty Nausch Slukové vystavila Češkám stopku.

Na druhou stranu neúčast největších favoritek a to nejen těch českých, pootevírá cestu k medaili dalším dvojícím. Třeba i Michale Kvapilové s Michaelou Kubíčkovou. Druhá jmenovaná ale musí setřást nervozitu z premiérové účasti na mistrovství Evropy.

„Já když nejsem nervózní, tak je něco špatně. Vždycky musím nervozitu mít, protože mě správně vyhecuje,“ usmívá se Michaela Kubíčková. „Budeme spokojené, když se nám bude dařit hrát náš volejbal. A když se nám to bude hodně dařit, tak to třeba znamená, že si odsud odvezeme i nějaký kov,“ dodává realisticky Michala Kvapilová.

Nausch Sluková má znovu zdravotní potíže. Beachvolejbalistky přijdou i o mistrovství Evropy

Číst článek

Druhý český pár v turnaji žen tak vysoké ambice nemá. Martiny Bonnerová s Maixnerovou proklouzly do turnaje až na poslední chvíli jako nasazené třicítky a úspěchem pro ně bude postup ze skupiny. Budou mít ale jedno privilegium. Úvodní den šampionátu se totiž hrají pouze dva večerní zápasy a v jednom z nich budou hrát právě Martiny a dokonce si o otevírací duel na centrálním dvorci sami řekly. Proč?

„Myslela jsem to tak, že bychom hrály pondělí, úterý, středa a v případě, že bychom nepostoupily, tak bychom mohly odletět. Z toho důvodu, že mám v sobotu svatbu,“ usmívá se Martina Bonnerová.

Obě Martiny vyzvou od půl osmé Norky Kjolbergovou a Hjortlandovou. V úterý pak vstoupí do turnaje zbylé páry včetně českých mužů Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme