‚Moskva může být všehochuť.‘ Na beachvolejbalisty čeká na šampionátu nevyzpytatelné počasí

Slunce, horké počasí a pláž. To jsou zažité kulisy beachvolejbalu. Jenže účastníky evropského šampionátu přivítala Moskva úplně jiným počasím. V betonovém areálu v moskevském sportovním komplexu Lužniki je zamračeno a teploty nepřekročí deset stupňů Celsia.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mužské finále beachvolejbalového turnaje ve Vídni

Beachvolejbalisté hrají na mistrovství světa v Moskvě (ilustrační foto) | Foto: Red Bull Media House | Zdroj: Reuters

„Zatím jsme tady hráli jen jednou před dvěma lety v květnu. Jeden den byly čtyři stupně a padaly kroupy, takže nás počasí tentokrát nepřekvapilo,“ popsal pro Radiožurnál český reprezentant Ondřej Perušič.

Přehrát

00:00 / 00:00

Beachvolejbalisté se musí na mistrovství Evropy vypořádat kromě soupeřů i s rozmary počasí. Více v reportáži Petra Kadeřábka

„Minulá Moskva byla taková dost variabilní, protože jeden den bylo 35 stupňů, další den sněžilo a den předtím nám při příletu odložili let, protože tady bylo malé tornádo. Moskva může být opravdu všehochuť,“ dodal jeho spoluhráč David Schweiner.

Právě tyhle podmínky by paradoxně mohly českému páru pomoct. Písek se totiž v chladném počasí tolik neboří a tvrdší povrch má jediný český mužský pár na turnaji v oblibě. Navíc v nedávné minulosti dokázal, že se herně přibližuje nejlepším, a tak může pomýšlet na velmi dobrý výsledek. Ačkoliv favorité na finále jsou dopředu jasní.

Beachvolejbalové mistrovství Evropy bez favoritek. ‚Třeba si odvezeme i nějaký kov,‘ říká Kvapilová

Číst článek

„Domácí Rusové Stojanovskij s Krasilnikovem a pak Norové, kteří za posledních 65 zápasů prohráli čtyři. Takové asi bude finále. Kdyby bylo nějaké překvapení, tak doufejme, že to budeme třeba my,“ připomněl Schweiner norské vládce světového beachvolejbalu Mola se Sorumem.

S čím tedy budou Češi z Moskvy odjíždět? „Doufám, že ne s chřipkou, ale jinak bychom se rádi dostali do čtvrtfinále,“ podotkl Perušič.

Cestu za tímhle cílem zahájí Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem v úterý v 11 hodin českého času proti Rakušanům Ermacorovi s Pristauzem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme