Perušič se Schweinerem vstoupili do šampionátu vítězně. Kvapilová s Kubíčkovou na Němky nestačily

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner vstoupili vítězně do mistrovství Evropy v Moskvě. Rakouskou dvojici Martin Ermacora, Moritz Pristauz porazili 2:1 na sety. Se stejnými soupeři si poradili i před dvěma měsíci na Světovém okruhu v Ostravě, kde vybojovali životní stříbro.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Aktualizováno: 18:11 6. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner

Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner | Zdroj: FB Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

V úterý Češi vyhráli první set 21:17, pak prohráli rozdílem tří bodů, ale tie-break ovládli jasně 15:9. Ve skupině Perušiče se Schweinerem čekají ve středu Estonci Nölvak, Tiisaar a den nato Poláci Kantor, Losiak. Vítězové skupin projdou rovnou do osmifinále, další dva páry začnou play-off v 1. kole.

‚Moskva může být všehochuť.‘ Na beachvolejbalisty čeká na šampionátu nevyzpytatelné počasí

Číst článek

První výhru už z pondělního večera mají Martiny Bonnerová s Maixnerovou. V nevlídném počasí a pod umělými světly porazily Norky Kjölbergovou a Hjortlandovou 2:1, tie-break Češky vyhrály 15:10.

„Byl to složitý zápas, byla hodně zima a pršelo. Hrály jsme na centru už za tmy a nevypadalo to, že bychom mohly vyhrát. I ve druhém setu jsme prohrávaly, ale povedlo se nám to otočit,“ řekla Bonnerová pro stránku evropské konfederace CEV.

Naopak Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou v úterý nestačily na favorizované Němky Karlu Borgerovou, jež je vicemistryní světa z roku 2013, a Julii Sudeovou. S šestým nasazeným párem prohrály 15:21, 17:21.

Desátí nasazení Perušič se Schweinerem jsou největší českou nadějí při absenci původních jedniček Barbory Hermannové a Markéty Nausch Slukové, kterou po problémech se zlomeným malíčkem do Ruska nepustilo oteklé koleno. Počasí v Moskvě zatím beachvolejbalistům nepřeje, v pondělí pršelo a bylo jen 13 stupňů.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Moskvě:
Muži - skupina G:
Perušič, Schweiner (10-ČR) - Ermacora, Pristauz (23-Rak.) 2:1 (17, -18, 9).

Ženy - skupina F:
Borgerová, Sudeová (6-Něm.) - Kvapilová, Kubíčková (27-ČR) 2:0 (15, 17).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme