Beachvolejbalistky Hermannová a Nausch Sluková zůstaly ve hře o Tokio, Perušič a Schweiner vypadli

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou zůstaly na kvalifikačním turnaji v Chaj-jangu ve hře o přímý postup na olympijské hry do Tokia. Ve tříčlenné skupině druhého kola vyhrály oba zápasy a dál procházejí soutěží bez ztráty setu. Naopak pro Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem turnaj v Číně skončil, v konečném pořadí se po vyřazení dělí o deváté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Chaj-jang/Čína Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po úspěšné středě, kdy české páry zvládly všechny čtyři zápasy a postoupily shodně z prvního místa v základních skupinách, pokračovaly ve vítězném tažení už jen Hermannová s Nausch Slukovou. Nejprve zdolaly rakouskou dvojici Katharina Schützenhöferová, Lena Plesiutschnigová 2:0 a posléze si ve dvou setech poradily i s Finkami Anniinou Parkkinenovou a Tarou Lahtiovou-Liukkonenovou.

Oba české beachvolejbalové páry skončily na turnaji v Moskvě v osmifinále

Číst článek

„Po dvou výhrách 2:0 postupujeme do třetí fáze tohoto prapodivného nekonečného turnaje! Zítra nás čeká po čtvrteční tříčlenné skupině opět skupina čtyřčlenná a v ní se utkáme s holkami z Polska a Španělska a v sobotu si zopakujeme zápas s domácími Číňankami. Tak hurá na třetí den,“ napsaly české hráčky na facebooku.

Ve třetí fázi turnaje se zbývající osmička týmů rozdělí do dvou čtyřčlenných skupin, v nichž se bude hrát o postup do semifinále. Vítězové semifinále si pak zajistí účast na olympiádě. Česká dvojice se utká s Kingou Wojtasikovou a Katarzynou Kociolekovou z Polska, Španělkami Lilianou Fernándezovou a Elsou Baquerizovou a s domácím párem Wang Fan, Sia Sin-i, který Sluková s Hermannovou zdolaly už v základní skupině.

Perušič a Schweiner naproti tomu prohráli 0:2 s norským párem Hendrik Nikolai Mol, Mathias Berntsen a vyhrát set pak nedokázali ani nad italskými exmistry Evropy Paolem Nicolaiem a Danielem Lupem. Z posledního místa ve skupině se do dalšího kola nedostali.

Čínský kvalifikační turnaj je jednou z možností, jak se na olympijské hry dostat. Z žebříčku projde 15 párů, mistři světa už mají jistotu a následovat budou ještě kontinentální kvalifikace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme