O zápasy přišli i plážoví volejbalisté, ostravský turnaj Světové série v květnu nebude

Kvůli pandemii koronaviru byl odložen turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Ostravě. V areálu Dolních Vítkovic se mělo hrát od 20. do 24. května, nový termín čtyřhvězdičkového turnaje se hledá.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mužské finále beachvolejbalového turnaje ve Vídni

Mužské finále beachvolejbalového turnaje ve Vídni | Foto: Red Bull Media House | Zdroj: Reuters

„Ve spolupráci s (mezinárodní volejbalovou federací) FIVB jsme vyhodnotili situaci jak v naší zemi, tak omezení pro účastníky turnaje a rozhodli se pro jeho přeložení do pozdějšího termínu. Ten budeme ve spolupráci s FIVB a v návaznosti na olympijské hry v Tokiu hledat,“ prohlásil v tiskové zprávě předseda volejbalového svazu Marek Pakosta.

Plavcům uplavalo mistrovství Evropy. Ti čeští nemohou kvůli pandemii ani trénovat v bazénu

Číst článek

Pořadatelé turnaje J&T Banka Ostrava Beach Open na facebooku uvedli, že zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. „Jejich prodej se však pozastavuje. O novém termínu turnaje a dalším vývoji budeme informovat,“ napsali.

Loni skončila v Ostravě druhá domácí dvojice Ondřej Perušič, David Schweiner, která tak zaznamenala největší úspěch v kariéře. První ročník ostravského turnaje předloni ovládly Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou.

FIVB v neděli zrušila nebo odložila turnaje Světového okruhu až do konce dubna. Byla mezi nimi i čtyřhvězdičková akce v mexickém Cancúnu, kde chtěly Nausch Sluková a Hermannová na konci března zahájit sezonu.

V pátek federace posunula i květnové turnaje, varšavský podnik v týdnu po Ostravě se nebude konat vůbec. Pokud to zdravotní situace dovolí, mohli by se elitní beachvolejbalisté sejít 3. června v Moskvě. FIVB bude zřejmě muset kvůli pandemii upravit i systém olympijské kvalifikace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme