Největší kariérní úspěch, ale i radost z předvedené hry, hodnotí titul v Dauhá beachvolejbalista Perušič

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vyhráli jako první český mužský pár turnaj Světové série. V katarském Dauhá zvítězili ve finále čtyřhvězdičkového turnaje, tedy v letošním roce té nejvyšší kategorie, nad Brazilci Evandrem a Gutem 2:0 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá (Katar) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner (vpravo)

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner (vpravo) | Zdroj: Facebook Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

„Bezesporu je to pro nás největší kariérní úspěch. Zároveň si ale myslím, že to, na co jsme nejpyšnější, je předvedená hra,“ řekl Radiožurnálu spokojeně Ondřej Perušič. S Davidem Schweinerem na celém turnaji ztratili jediný set. Ve finále dokonce Brazilce ani jednou nepustili do vedení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak beachvolejbalisté Perušič a Schweiner hodnotí turnaj v Dauhá

Přitom ve všech zápasech, až na jednu výjimku, nastupovali proti dvojicím, které byli v žebříčku výš. Největší krizi tak měli čeští hráči až po turnaji, když málem nestihli včas odcestovat.

„Po zápase jsme byli vybraní na antidopingovou kontrolu, a tam už jsme neexcelovali tolik jako na kurtu. Zejména já. Náš noční let vypadal na chvíli v ohrožení,“ smál se už na cestě do hotelu Ondřej Perušič.

Teď budou mít první čeští vítězové turnaje Světové série týden volna, ale oslavy životního úspěchu nedojde. „Teď to bude obtížné. Až bude situace lepší, tak nějaká velká oslava bude. Moc se na ní těšíme,“ přiznává David Schweiner.

Úspěch pro český beachvolejbal. Perušič a Schweiner získali premiérový mužský titul na Světovém okruhu

Číst článek

Po vzoru dědy

Zlatým úspěchem udělali čeští beachvolejbalisté velký krok k účasti na olympijských hrách. Zisk 800 bodů je z 16. místa katapultuje do elitní desítky světového žebříčku.

„Účast v semifinále nás hodně posouvala k olympiádě. To, že se z toho stalo zlato, je něco úžasného. Šance, že bychom o olympiádu přišli, se blíží k teoretické rovině,“ propočítává Ondřej Perušič, který se zlatou medailí půjde pochlubit dědečkovi.

Teď už mají oba zlatou medaili ze světa. Boris Perušič vyhrál v roce 1966 mistrovství světa volejbalistů a třeba se mu Ondřej vyrovná i v Tokiu, právě tam totiž jeho děda získal v roce 1964 stříbrnou olympijskou medaili. Po výkonu v Kataru to není nemožné.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme