Perušič se Schweinerem vezou z elitního turnaje ve Švýcarsku stříbro, titul jim sebrali chilští bratranci

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem na turnaji Pro Tour kategorie Elite v Gstaadu letos ani napotřetí na titul nedosáhli. Ve finále podlehli bratrancům Marcovi a Estebanovi Grimaltovým z Chile 19:21, 20:22 a stejně jako v Itapemě a Ostravě získali stříbro.

Tento článek je více než rok starý.

Gstaad (Švýcarsko) (Aktualizováno: 20:44 9. 7. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalista David Schweiner

Beachvolejbalista David Schweiner | Foto: Václav Kohelka

Finále s Chilany, které české jedničky ve skupině zdolaly ve dvou setech, bylo velmi vyrovnané. První set rozhodly čtyři chilské body v řadě od stavu 12:12. Navzdory dvěma Perušičovým esům už turnajové čtyřky ztrátu nesmazaly.

Perušič se Schweinerem budou hrát v Gstaadu o titul, v semifinále přehráli i olympijského vítěze

Číst článek

Do druhé sady vstoupili lépe Češi, ale Chilané brzy srovnali a v závěru znovu získali náskok, poté co Schweiner několikrát nezakončil útok.

V koncovce Perušič se Schweinerem odvrátili za stavu 18:20 dva mečboly a měli šanci jít do vedení, avšak nevyužili ji. Naopak Grimaltové už napotřetí zápas ukončili a dočkali se největšího úspěchu kariéry.

Češi nenavázali na loňské dva triumfy v Dauhá a na turnaji nižší kategorie v Praze. Postupem do finále si nicméně spravili chuť po nevydařeném mistrovství světa v Římě, kde po těsné prohře v 1. kole play off s Brazilci Renatem a Vitorem Felipem obsadili dělené 17. místo.

Na švýcarském písku Perušič se Schweinerem prohráli poprvé po pěti vítězstvích. Po hladkém prvenství ve skupině odvrátili v osmifinále proti Rakušanům Robinu Seidlovi a Philippu Wallerovi pět mečbolů a zvítězili 21:14, 16:21 a 18:16.

Ve čtvrtfinále zdolali další Rakušany Juliana Hörla a Alexandera Horsta dvakrát 21:19 a v semifinále si poradili s Brazilci Saymonem a Brunem Schmidtem 21:12, 14:21, 15:5.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Gstaadu (Švýcarsko):

Muži:

Finále: M. Grimalt, E. Grimalt (13-Chile) - Perušič, Schweiner (4-ČR) 2:0 (19, 20),

o 3. místo: Varenhorst, Van de Velde (Niz.) - Saymon, Bruno Schmidt (19-Braz.) 2:1 (-20, 16, 12).

Semifinále: Perušič, Schweiner - Saymon, Bruno Schmidt 2:1 (12, -14, 5).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme