Máme co pilovat, říká beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková po vyhraném turnaji v Litoměřicích

Po fotbalistech a tenistech se k turnajům po koronavirové pauze vrací i beachvolejbalisté. V Litoměřicích totiž odstartoval první turnaj Beach Series, kterého se zúčastnily nejlepší české dvojice.

Tento článek je více než rok starý.

Litoměřice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Barbora Hermannová a Markéta Sluková pózují po vítězství na turnaji.

Zleva Barbora Hermannová a Markéta Sluková pózují po vítězství na turnaji. | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

„Včera nám počasí přálo, takže jsem si tu krásně spálil obličej. Dneska jsem zvolil pantofle bez ponožek a možná jsem trochu zaváhal, protože tu dnes celý den kape. Hráčky ale od včerejška na formě neztratily a je to parádní volejbal,“ říká fanoušek Michal, kterého stejně jako všechny ostatní mrzelo nedělní špatné počasí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Máme co pilovat, říká beachvolejbalistka Nausch Sluková i po vyhraném turnaji v Litoměřicích

Hlavním tahákem celého turnaje byly beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová. Nejlepší Česká dvojice patřila k hlavním adeptům na zlato, přestože spolu kvůli pandemii koronaviru dva měsíce netrénovala.

„Nemáme jasné, že to vždycky vyhrajeme, nejsme neporazitelné. Je náročné být v pozici jedničky, protože ten, kdo na vás jde zespoda, má vždycky výhodu, že může jen překvapit a že hraje s větším klidem,“ říká Barbora Hermannová.

České jedničky nakonec dokráčely do finále. V něm ale ztratily proti Michaele Kubíčkové a Michale Kvapilové hned první set a musely skóre otáčet. To se jim nakonec povedlo. Tie-break vyhrály 15:10 a slavily letošní první výhru.

O zápasy přišli i plážoví volejbalisté, ostravský turnaj Světové série v květnu nebude

Číst článek

„V té pozici českých jedniček nás všichni chtějí porazit, a když jednou zaváháme, tak je z toho haló. Ale já to tak nevnímám. Čím víc tie-breaků a těžkých situací, tím lépe pro nás,“ hodnotí finále Markéta Nausch Sluková, pro kterou ale stále zůstává největším cílem olympiáda.

„Olympiáda je pořád mým i Bářiným cílem, teď máme zase o rok přípravy navíc. Myslím, že máme v našem týmu hodně co pilovat. Máme momenty, kdy jsme schopné hrát fantasticky, a pak máme momenty, kdy jsme schopné hrát nestabilně. To je věc, kterou chceme určitě vylepšit,“ říká Nausch Sluková.

Pilovat formu můžou obě hráčky na dalším turnaji. Ten odstartuje 6. června na pražském Strahově.

Úvodní turnaj Tipsport Beach Series v plážovém volejbalu žen v Litoměřicích:
Finále: Nausch Sluková, Hermannová (1) - Kubíčková, Kvapilová (2) 2:1 (-22, 12, 10),
o 3. místo: Štochlová, Maixnerová (4) - Williamsová, Olivová (3) 2:1 (18, -11, 13),
semifinále: Nausch Sluková, Hermannová - Williamsová, Olivová 2:1 (13, -19, 13), Kubíčková, Kvapilová - Štochlová, Maixnerová 2:0 (16, 21).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme