Beachvolejbalistky Hermannová a Sluková vybojovaly v Haagu evropský bronz

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková získaly na mistrovství Evropy bronzové medaile. V utkání o třetí místo v sobotu v Haagu zvítězily nad Španělkami Lilianou a Elsou, které za stavu 21:18 a 20:16 pro český pár zápas vzdaly.

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková a Barbora Hermannová vyhrály turnaj v Ostravě

Markéta Sluková a Barbora Hermannová vyhrály turnaj v Ostravě | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Druhé nasazené se dokázaly bleskově otřepat ze ztraceného semifinále proti Nizozemkám Sanne Keizerové a Madelein Meppelinkové, které měly také dobře rozehrané. Domácí dvojici ale nakonec podlehly 22:20, 17:21 a 12:15, i když ve třetím setu vedly 11:9.

Beachvolejbalistky Hermannová se Slukovou na mistrovství Evropy budou hrát o bronz

Číst článek

Hodinu a půl po dohrání semifinále musely nastoupit k duelu o třetí místo proti Španělskám Lilianě a Else. V úvodu zápasu hned nabraly tříbodovou ztrátu a celý úvodní set prohrávaly. Poprvé se dostaly do vedení za stavu 19:18 a sadu vyhrály 21:18.

Ve druhém setu po několika zaváháních Hermannové prohrávaly 1:5, ale česká reprezentantka se oklepala a druhé nasazené záhy srovnaly krok. Když Hermannová se Slukovou vedly 20:16, vzaly si Španělky čas na ošetření. Liliana totiž celý dnešní program odehrála se zlomeným malíčkem pravé ruky, který měla zatejpovaný. I když do té doby Španělky hrály bez výraznějších problémů, proti mečbolu se už na kurt nevrátily a utkání tak skončilo předčasně.

Hermannová se Slukovou v Haagu pomstily krajanky Lenku Háječkovou a Hanu Kvapilovou, které před šesti lety na ME na tamní pláži zápas o bronz s tímto španělským týmem prohrály.

Pro nejlepší českou mužskou dvojici skončil turnaj v osmifinále. Ondřej Perušič a David Schweiner prohráli s ruským párem Konstantin Semjonov, Ilja Lešukov 20:22, 12:21.

ME v plážovém volejbalu v Nizozemsku:

Muži:
Osmifinále: Semjonov, Lešukov (19-Rus.) - Perušič, Schweiner (16-ČR) 2:0 (20, 12).

Ženy:
Semifinále: Keizerová, Meppelinková (15-Niz.) - Hermannová, Nausch Sluková (2-ČR) 2:1 (-20, 17, 12),
o 3. místo: Hermannová, Nausch Sluková - Liliana, Elsa (17-Šp.) 21:18, 20:16 skreč

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme