‚Mohl jsem ochrnout, šlo mi o život.‘ Bernal po hrozivém pádu poslal vzkaz z nemocničního lůžka

Kolumbijský cyklista Egan Bernal v prvním vyjádření po vážné nehodě při tréninku uvedl, že byl v ohrožení života a jen těsně unikl celkovému ochrnutí. Vítěz Tour de France z roku 2019 a loňského Gira d'Italia to sdělil na sociálních sítích. Bernal od pondělního nárazu do stojícího autobusu leží v nemocnici La Sabana v Bogotě na jednotce intenzivní péče s mnohačetnými zraněními, má za sebou dvě operace a minimálně další dvě ho čekají.

Bogotá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Egan Bernal se stane vítězem Tour de France 2019

Egan Bernal se stane vítězem Tour de France 2019 | Zdroj: Reuters

„Měl jsem pětadevadesátiprocentní pravděpodobnost, že ze mě bude paraplegik, a téměř jsem přišel o život, protože jsem dělal to, co mám na světě nejraději. Dneska bych rád poděkoval bohu, klinice, všem jejím specialistům, kterým se podařilo nemožné, mé rodině a vám všem za přání,“ vzkázal Bernal na instagramu.

Cyklistická hvězda Bernal měl při tréninku nehodu, po srážce s autobusem je v nemocnici

Číst článek

Zveřejnil také fotografii, na které je zachycen se stabilizačním límcem na krku. „Stále jsem na JIP a čekám na další operace,“ dodal.

Bernal měl nehodu při tréninku na vysokohorském soustředění ve své vlasti. Pětadvacetiletý jezdec stáje Ineos Grenadiers narazil do zadní části autobusu stojícího u krajnice. Při kolizi ve vysoké rychlosti si poranil hrudní páteř a zlomil stehenní kost a čéšku. Obě tato zranění si vyžádala operaci. Zlomená žebra měla za následek i poranění plíce.

Dalším zákrokům se podrobí v nejbližší době, a sice kvůli zlomenině záprstní kosti na pravé ruce a frakturám v oblasti čelisti a chrupu. „Jedná se o sekundární zákroky, které nejsou život ohrožující,“ uvedla klinika.

Tři dny po Bernalovi měl nehodu při tréninku doma v Kolumbii také další člen stáje Ineos Grenadiers Brandon Rivera. Po čtvrtečním pádu byl převezen do stejné nemocnice. Podle britského týmu má pětadvacetiletý Rivera zlomený a vykloubený loket a vykloubené rameno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme