Bez Frooma, ale s uzdraveným Thomasem. Kreuziger favorizuje na Tour jezdce týmu Ineos

Cyklističtí fanoušci i samotní jezdci vyhlíží start už 106. ročníku slavné Tour de France. Závod začne v sobotu v Bruselu, napříč Francií se dostane do Pyrenejí a okruhem přes Alpy skončí po třech týdnech tradičně v Paříži. Hlavním favoritem měl být Brit Chris Froome, ale to se před třemi týdny změnilo.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhá etapa Tour de France - ve žlutém dresu Geraint Thomas z Británie

Druhá etapa Tour de France - ve žlutém dresu Geraint Thomas z Británie | Zdroj: Reuters

Chtěl si projet trasu časovky na Critérium du Dauphiné, ale k týmovému autobusu stáje Ineos se už nevrátil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Kreuziger favorizuje na letošním Tour de France jezdce týmu Ineos. Více v reportáži Martina Charváta

„Byl zrovna ve sjezdu, a jak vidíte, je docela větrno. Sundal ruku z řídítek, aby se vysmrkal, a vítr vzal jeho přední kolo. Asi v 60 kilometrech za hodinu narazil do zdi. Má ošklivé zlomeniny, opravdu vážně se zranil,“ popisoval Froomův pád šéf týmu Dave Brailsford.

Týden poté stál Brailsford v podobné pozici znovu, tentokrát ohledně druhé hvězdy svého týmu Gerainta Thomase, kterého z trati závodu Kolem Švýcarska odvezla sanitka. Velšanův pád nakonec nebyl tak vážný, na Tour pojede a podle jediného Čecha na startu letošního ročníku slavného závodu Romana Kreuzigera je tím pádem jasný favorit.

Hvězdný Ineos má před Tour de France další problém. Po Froomeovi skončil v nemocnici obhájce Thomas

Číst článek

„Nebude překvapení, když řeknu tým Ineos, který má v týmu spoustu schopných lidí. Na vítězství mohou pomýšlet mladý Egan Bernal nebo loňský vítěz Geraint Thomas,“ odpověděl český cyklista na otázku Radiožurnálu.

Kromě nich by mohla útočit i další známá jména jako Kolumbijec Nairo Quintana, Australan Richie Porte nebo někdo z neúspěšných na jarním Giro d'Italia, například Brit Yates. A třeba překvapí i sám Roman Kreuziger.

„Tour je závod, kde jsem byl čtyřikrát v desítce. Byl jsem v rolích, kdy jsem jel na sebe i kdy jsem někomu pomáhal. Těžko říct, jaká bude strategie pro letošní ročník, tým ještě musí rozhodnout. Je to závod, na který se člověk těší a po pár dnech ho nenávidí, ve finále ho ale miluje a těší se,“ popsal český jezdec současnou krásu i bolest Tour de France.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme