Davidová po roce opět ovládla anketu Biatlonista roku. Nejlepší výkon sezony předvedla Charvátová

Markéta Davidová se stala podruhé za sebou vítězkou ankety Biatlonista roku. Třiadvacetiletá závodnice zvítězila s velkým náskokem před Lucií Charvátovou, která dostala za překvapivý bronz ve sprintu na mistrovství světa v Anterselvě ocenění za Výkon roku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 14:20 12. 6. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Zdroj: Reuters

Třetí v anketě skončil osmnáctiletý dorostenec Ondřej Mánek, trojnásobný stříbrný medailista ze světového šampionátu v Lenzerheide.

‚Člověk se musí hodně koncentrovat.‘ Biatlonisté už trénují s Rybářem a pilují klidovou střelbu

Číst článek

Davidová si ve zkrácené sezoně třikrát dojela pro bronz ve sprintech Světového poháru, konkértně ve švédském Östersundu, francouzském Annecy a před prázdnými tribunami v Novém Městě na Moravě. Celkově skončila ve Světovém poháru čtrnáctá, což je její nejlepší umístění v kariéře. „Ve výsledku byla sezona asi úspěšná. Byly závody, které nebyly úplně ono, ale když se ohlédnu, tak to nebylo špatné,“ řekla po sezoně.

Sdílené nadšení z medaile

Nejvíce si považovala bronzu ze smíšené štafety na mistrovství v Anterselvě, na kterém se podílela výkonem na druhém úseku. Na stupně vítězů vystoupila s Evou Kristejn-Puskarčíkovou, Ondřejem Moravcem a Michalem Krčmářem. „Na medaili z mistrovství budu dlouho vzpomínat, protože můžete sdílet nadšení s dalšími třemi lidmi. To je o to větší zážitek,“ uvedla Davidová.

Český biatlonový svaz vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru neuspořádal tradiční slavnostní vyhlášení a pořadí určil na základě hlasování fanoušků o Biatlonistu sezony na portálu iDNES.cz. „Biatlonista sezony se současně stává i Biatlonistou roku Českého svazu biatlonu,“ potvrdil prezident svazu Jiří Hamza.

Porovnat sezony nedokáže

Místo cepování biatlonistek je na farmě. Davidová a spol. se zatím musí obejít bez trenéra Gjellanda

Číst článek

„Loňská pro mě byla spíš překvapující, protože jsem vyhrála v Anterselvě, kde to byla moje první medaile. Označila bych ji za zajímavou a neočekávanou. Tato sezona ale nebyla o moc horší, takže to asi neumím rozdělit,“ řekla pro Radiožurnál Markéta Davidová. 

Biatlonistky zatím trénují bez svého kouče Egila Gjelanda, který kvůli pandemii koronaviru nemůže přijet do Česka. Dle třiadvacetileté reprezentantky to ale prozatím není problém: „Nám sice hranice již otevřeli, ale v Norsku to není tak jednoduché. Již se plánuje, kdy trenér přijede. Aktuálně míváme dlouhé tréninky, takže to zvládáme sami nebo na to máme Jířu Holubce, takže to je úplně v pohodě. S koučem Gjelandem komunikujeme přes tréninkový deník nebo přes mobil.“

ala, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme