Zlato a bronz pro Německo z ženské stíhačky na MS v biatlonu. Davidová skončila 13., Vítková 17.

Na světovém šampionátu ve švédském Östersundu se v neděli jel stíhací závod žen na 10 kilometrů. Po závěrečné střelbě si dojela pro vítězství Denise Herrmannová. O stříbro se utkaly Tiril Eckhoffová a Laura Dahlmeierová. Úspěšnější byla nakonec Norka. Markéta Davidová a Veronika Vítková se vešly do první dvacítky závodnic, když skončily na 13. a 17. místě. Eva Puskarčíková dojela 41.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němka Denise Herrmannová v cíli stíhacího závodu v rámci světového šampionátu ve švédském Östersundu

Němka Denise Herrmannová v cíli stíhacího závodu v rámci světového šampionátu ve švédském Östersundu | Foto: Jessica Gow | Zdroj: ČTK/AP/

Do stíhacího závodu odstartovala jako první Slovenka Anastasia Kuzminová s rezervou deseti sekund. Podmínky na střelnici ale byly během první střelby velmi složité a vedoucí žena minula dva terče, které znamenaly celkem 300 metrů navíc.

Stejný počet terčů minula také Markéta Davidová, která měla startovní číslo sedm. Dvaadvacetiletá biatlonistka si tak pohoršila na jedenácté místo.

Druhou Češkou ve startovní listině byla 38. Veronika Vítková, který úvodní střelbu zvládla čistě a posunula se na 23. pozici. Předposlední vjela do závodu Eva Puskarčíková, která minula dva terče.

Mistryní světa ve sprintu je Kuzminová, z Češek byla nejlepší sedmá Davidová

Číst článek

Na druhou střeleckou položku přijely současně Němka Denise Herrmannová a Mona Brorssonová ze Švédska. Obě biatlonistky sestřelily všech pět terčů. Těsně před příjezdem Davidové odjížděla po druhé střelbě na čtyři trestná kola Italka Dorothea Wiererová.

Nejmladší česká biatlonistka minula jen jeden terč a udržela tak průběžnou 11. pozici. Vítková minula také jeden terč a odjela ze střelnice na 22. místě. Eva Puskarčíková sestřelila všechny terče a 49. příčkou se odpoutala od poslední pozice.

Nepodařená stojka

Němce Herrmannové nevyšla první položka ve stoje, když minula dva terče. Do čela závodu se tak dostala Brorssonová, která sestřelila opět všechny terče. Davidová minula jednou a klesla o jednu příčku. Vítková s Puskarčíkovou zastřílely tentokrát čistě a posunuly se na 17. a 40. místo.

Na závěrečné položce neudržela nervy osmadvacetiletá Švédka, která minula hned čtyři terče a dojela tak nakonec na sedmém místě. Naopak trio Herrmannová, Dahlmeierová, Eckhoffová zastřílelo bez chyby.

Pro zlatou medaili si tak dojela Němka Herrmannová a zbylé dvě závodnice předvedly působivý souboj o druhé místo. Vítězně z něj nakonec vzešla Norka Eckhoffová, která byla rychlejší o dvě desetiny sekundy. Bronzová tak skončila Němka Dahlmeierová.

Markéta Davidová minula během závěrečné střelby dva terče a ke všemu ještě musela jeden náboj dobít ručně. Do cíle tak dojela jako 13. se ztrátou dvou minut a 45 sekund. Veronika Vítková nesestřelila poslední terč závodu a 150 metrem navíc skončila šestnáctá. Eva Puskarčíková přidala o jednu chybu navíc, než Vítková a se ztrátou více než pěti minut dojela na 41. místě.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme