Biker Jaroslav Kulhavý mění dres. Bude jezdit v barvách vlastního týmu

Historicky nejúspěšnější český biker Jaroslav Kulhavý bude v tomto roce oblékat dres svého vlastního projektu - Jaroslav Kulhavy Cycling Team. Olympijský vítěz z Londýna 2012 a držitel stříbra z posledních letních her v Riu založil tým v roce 2014, aby tak podpořil mladé talenty v Pardubickém kraji.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý.

Jaroslav Kulhavý. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Po loňské sezoně jsem pocítil, že je čas na změnu. V týmu Specialized Racing mi extra nic nechybělo, šlo tedy spíše o nový impulz a motivaci,“ vysvětlil změnu působiště v tiskové zprávě Kulhavý, čerstvě čtyřiatřicetiletý rodák z Ústí nad Orlicí.

Svátek pro cyklokros. Mistrovství republiky pojede i Štybar, účast Kulhavého zmařilo zranění

Číst článek

Vítěz všech velkých bikových závodů zůstává ale i tak továrním jezdcem a ambasadorem značky, kterou reprezentoval posledních osm sezon. „Pokračuji jako technický partner a je to pro mě záruka, že budu mít to nejlepší vybavení jako dřív. Navíc jsem se značkou spojen již od roku 2007,“ připomněl Kulhavý.

Ostřílený závodník, jenž si loni vyjel již sedmý domácí titul, chtěl získat volnější ruku při sestavování závodního programu, který bude nyní moci lépe přizpůsobit tréninkovým potřebám a závodním cílům. I proto se rozhodl pro zásadní změnu.

„Sezona Světového poháru pro mě nedopadla vůbec dobře, proto jsme začali hledat i jiné týmové varianty. Nechtěl jsem brát něco za každou cenu. Rozhodl jsem se jít cestou vlastního projektu, kde budu pokračovat jak se svými osobními partnery, tak s novými. Veškeré podrobnosti ale oznámíme až na tiskové konferenci před startem sezony,“ dodal Kulhavý.

Sezonu zahájí Kulhavý, stejně jako loni, v Jihoafrické republice prestižním maratonským závodem dvojic Cape Epic. Pojede s americkým parťákem Howardem Grottsem a budou obhajovat titul, který byl z etapového závodu pro Kulhavého již třetí v kariéře.

Hlavním cílem je pro něho série Světového poháru. Dlouhodobějším pak závod na olympijských hrách v Tokiu 2020, přestože během minulého roku, v němž se mu kromě Cape Epic příliš nedařilo, nadnesl Kulhavý i možnost, že kariéru uzavře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme