Bikerky ukazují na Pražských schodech odvahu. Nyní už se závodníci těší do Nového Města na Moravě

Cyklistika někdy vyžaduje notnou dávku odvahy. Třeba jako když si řeknete, že si zazávodíte na Zámeckých schodech přímo v centru Prahy. Ačkoliv se tam exhibice jela už po 24., bikerky platí na této trati pořád za trochu exotická stvoření.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarka Corina Gantenbeinová vyhrála Pražské schody před krajankou Indergandovou.

Švýcarka Corina Gantenbeinová vyhrála Pražské schody před krajankou Indergandovou. | Foto: Tomáš Kohout

Teprve podruhé drandily po zámeckých schodech Pražského Hradu na horských kolech ženy. Ano, bikerky i náročné pasáže v pohodě zvládly a vítězka, maličká Švýcarka Corina Gantenbeinová se jen zasmála, když jí reportér Radiožurnálu Tomáš Kohoutřekl, že je docela statečná holka.

„Ne, nebála jsem se. Tohle docela dost trénujeme, takže to není zas tak zvláštní. Je to výjimečné tím, že chodů je opravdu hodně. Ale docela jsem si na nich věřila,“ smála se vítězka exhibice Pražské schody Švýcarka Corina Gantenbeinová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražské schody

A mezi muži kupodivu teprve podruhé na schodech triumfoval Jaroslav Kulhavý. „Ty Pražské schody jsou před Novým Městem, ale člověk nikdy nechce riskovat ať už na trati, tak samozřejmě ten trénink musí uzpůsobit, takže to každý rok nejede stejně. Někdy mi ti kluci prostě tady odjedou. Každopádně je super, že jsem tady po delší době zase dokázal vyhrát a ukázal se specifickému publiku, které tady každoročně je.“

A kdyby jenom publikum, nikde jinde na světě bikerům nehraje při vyhlašování fanfáry hudba Hradní stráže. Což nic nemění na tom, že mají opravdu upřímně rádi další destinaci, kam se právě přesouvají na závody Světového poháru. Ano Vysočina je mezi sportovci také vyhlášená.

„Je to opravdu skvělá trať. Moc ráda tam závodím, miluju to publikum a všechny ty pasáže na trati. Organizace je tam výborná a opravdu moc se těším, až si tam zazávodím,“ přiznává s rozzářenýma očima Švýcarka Corina Gantenbeinová. 

Tomáš Kohout, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme