Basketbalisté Nymburku podlehli v Lize mistrů Hapoelu Jeruzalém, ve skupině zůstává poslední

Basketbalisté Nymburku prohráli v Lize mistrů na hřišti Hapoelu Jeruzalém 64:88 a po 5. kole zůstávají poslední ve skupině C s jednou výhrou. Izraelský tým je se čtyřmi výhrami první. Český mistr nezachytil úvod zápasu, hostům v první čtvrtině nastřílel James Feldeine 17 ze svých 35 bodů, kterými vyrovnal maximum soutěže v sezoně.

Jeruzálem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Pumprla (vpravo) v souboji se soupeřem z AEK Atény

Basketbalisté Nymburka v zápase proti AEK Athény

Nymburští chtěli i bez kapitána Pavla Pumprly navázat na půdě favorita na minulou výhru nad Antverpami, ale vedli jen v úvodu 15 sekund. Domácí dominovali zejména díky Feldeineovi, který byl v první čtvrtině nezastavitelný a vystřílel pro svůj tým náskok 14 bodů.

Nymburk slaví první vítězství v Lize mistrů, Antverpy porazil o 8 bodů

Číst článek

Hosté poté vyrovnali hru, ale nedařilo se jim snížit dvoucifernou ztrátu. Když pak v úvodu druhé půle Hapoel předvedl šňůru 9:0, prohrával Nymburk už o 20 bodů.

V útoku se nedařilo Vojtěchu Hrubanovi, který měl před zápasem průměr 20 bodů na zápas, ale tentokrát jich zaznamenal jen sedm.

Chytli se alespoň Jaromír Bohačík s Alexem Davisem vracejícím se po zranění, ale i tak se hosté nadřeli na každý koš a měli velké problémy pod košem. Na doskoku prohráli 36:61 a dovolili soupeři 23 útočných doskoků a z toho 20 bodů.

Feldeine svým výkonem zastínil i bývalou velkou hvězdu NBA Amar'ea Stoudemirea, který zaznamenal 13 bodů. Za Nymburk dal 16 bodů Bohačík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme