Jednorukému zápasníkovi MMA těsně unikl postup mezi nejlepší. ‚Budu bojovat dál,‘ říká Nick Newell

V hospodské šarvátce byste asi s jednou rukou neuspěli, Američan Nick Newell se ale s tímhle handicapem snaží dostat mezi nejlepší bojovníky v kleci - v MMA. Jednoruký zápasník byl navíc jedinou výhru od postupu do UFC, nejprestižnější kategorie v tomto sportu.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nick Newell.

Nick Newell. | Zdroj: Facebookový profil Nicka Newella.

Pro Nicka Newella to byl nejzásadnější souboj kariéry, kdyby proti Alexi Muňozovi v Las Vegas uspěl, držel smlouvu s UFC v ruce, nakonec zadržoval pláč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednorukému zápasníkovi MMA těsně unikl postup mezi nejlepší. 'Budu bojovat dál,' říká Nick Newell

„Fyzicky se cítím dobře, emočně je to horší. Už dřív jsem prohrál, bylo to ale snažší. Poučím se z toho a budu bojovat dál,“ řekl Newell.

Newellovi chybí kvůli vrozené vadě část levé ruky pod loktem, s tím jako sportovec vyrovnal přesvědčivě, jen na škole vyhrál na tři sta řecko-římských zápasů, víc ho vždy trápil nedostatek příležitostí. Své soupeře posílá k zemi i v kleci, k UFC se ale přiblížil až v posledních měsících. Šéf Dana White se dlouho bál reakcí, pokud by hendikepovaný Newell narazil mezi elitními bojovníky zvlášť tvrdým způsobem.

Z fotbalového hřiště do klece a zase zpátky. Slepička po anabázi v MMA střílí góly za Příbram

Číst článek

„Vím, že jsem zaškatulkovaný za toho ‚jednorukého bojovníka‘. Vím, že na laně šplhat nemůžu. Když jsem prohrál před třemi roky, lidi říkali, že na UFC nemám a Dana White až moc řešil, co si ostatní myslí. Mně se ještě nestalo, že bych potkal zápasníka, který by řekl, že si nezasloužím šanci, že se v UFC akorát zraním,“ popisoval Newell.

Jak si přisadil v rozhovoru pro ESPN, i protivníci se do střetů s ním zrovna nehrnou.

„Ze začátku se mnou chtěl bojovat každý. Nikdo se mě nebál, postupně ale soupeřům začalo docházet, že jsem opravdu dobrý, jedenáctkrát jsem knokautoval v prvním kole a nikdo nechce prohrát s jednorukým zápasníkem,“ řekl Newell.

Alex Muňoz se Nicka Newella nezalekl a v noci na středu mu dveře do UFC přivřel. Ale jistě ne úplně. Na to si jednoruký bijec získal už moc fanoušků.

Not my night, no excuses. Probs to Alex Munoz. Class act, great fighter. I'll be back.

Příspěvek sdílený Nick Newell (@notoriousnewell),

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme