Boston zastavil v play-off rozjetou Philadelphii a ujal se vedení v sérii

Basketbalisté Bostonu začali čtvrtfinále play-off NBA domácí výhrou 117:101 nad Philadelphií. A to i přesto, že mají v nohách o dva zápasy více než soupeř, který v osmifinálové sérii s Miami jen jednou zaváhal, zatímco Celtics potřebovali na postup přes Milwaukee až sedmý duel.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ben Simmons (vlevo) a JJ Redick z Philadelphie brání bostonského Jaysona Tatuma.

Ben Simmons (vlevo) a JJ Redick z Philadelphie brání bostonského Jaysona Tatuma. | Foto: Elise Amendola | Zdroj: AP

Boston navíc stále trápí početná marodka, na níž se ocitli i dva hráči základní sestavy Jaylen Brown a Kyrie Irving. Skvěle je však nahrazuje rozehrávač Terry Rozier: dal sedm trojek a s 29 body byl nejlepším střelcem týmu. „Je to o sebevědomí. Spoluhráči mi věří, trenéři mi věří a to chci, aby pokračovalo,“ řekl Rozier.

LeBron James překonal rekord a dotáhl Cleveland do 2. kola play-off NBA

Číst článek

O bod méně přidal nováček Jayson Tatum, přičemž posledním nováčkem Bostonu, který dal v play off alespoň 28 bodů, byl v roce 1980 legendární Larry Bird. Dalších 26 bodů nasbíral pivot Al Horford. Boston tak měl tři střelce s více než 25 body v play off poprvé od roku 1986.

Philadelphia šla do zápasu s bilancí jediné porážky z posledních 21 utkání, ale v Bostonu od druhé čtvrtiny ztrácela. Joel Embiid, autor 31 bodů, se sice ve druhé půli snažil udržet tým ve hře, ale Boston se rozstřílel z dálky, proměnil 17 z 35 trojkových pokusů, a v klidu si pohlídal první vítězství.

2. kolo play off basketbalové NBA:
Východní konference - 1. zápas:
Boston - Philadelphia 117:101.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme