'Bronzový bombardér' vyhrál i 40. zápas. Boxer Wilder obhájil titul WBC a chce vyzvat Joshuu

Americký boxer Deontay Wilder obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC. V New Yorku knokautoval v desátém kole Kubánce Luise Ortize a připravil mu první porážku v kariéře.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deontay Wilder obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC

Deontay Wilder obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC | Foto: AP/Frank Franklin II | Zdroj: ČTK

Deontay Wilder  udržel i ve čtyřicátém duelu čistý štít, přičemž jen jednou neukončil zápas před limitem, při sedmé obhajobě to ale měl těžké, a přestože v pátém kole poslal o šest let staršího Ortize poprvé k zemi, nedlouho poté sahal po vítězství Kubánec.

Bronzový bombardér proti King Kongovi. Boxeru Wilderovi stojí v cestě za obhajobou Kubánec Ortiz

Číst článek

V sedmém kole ale viditelně otřeseného Američana zachránil závěrečný gong. Po přestávce už stál Wilder opět pevně na nohách a v desátém kole dostal soupeře do těžké defenzivy. Ortiz skončil dvakrát na zemi, načež ringový rozhodčí zápas ukončil.

„Opravdový šampion vždycky najde cestu zpátky a přesně to se mi dnes podařilo,“ řekl Wilder. Skoro jsem ho měl. Myslím, že kdyby zbývalo ještě pár sekund... Ten gong ho spasil a pak rozpoutal bouři, litoval Ortiz po prvním neúspěchu po předchozích 28 vítězstvích.

Wilder si teď za dalšího soupeře přeje Brita Anthonyho Joshuu, majitele mistrovských pásů organizací IBF a WBA, kterého ještě 31. března čeká v Cardiffu duel o titul WBO s Novozélanďanem Josephem Parkerem. "Jsem připravený. Chci sjednocovací duel," prohlásil Wilder.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme