Přilákat Tysona do Prahy trvalo přes půl roku. Řešilo se i stáří aut, která ho budou vozit

Legendární boxer Mike Tyson je v Praze, kde bude ve čtvrtek večer necelé tisícovce hostů v klubu SaSaZu vyprávět svůj životní příběh. To je jedna z mála oficiálních informací. Jinak pořadatelé tají třeba i to, kdy přesně bývalý americký šampion přiletěl nebo ve kterém hotelu bydlí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý boxer Mike Tyson.

Bývalý boxer Mike Tyson. | Zdroj: Reuters

V ringu se Mike Tyson vypracoval mezi boxerské legendy. A punc výjimečnosti si drží i třináct let po skončení profesionální kariéry. Však taky jednání, aby Prahu zařadil do své současné evropské tour, trvala přes půl roku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přilákat Tysona do Prahy trvalo přes půl roku, řešilo se i stáří aut, která ho budou vozit

„Ta jednání už vypadala, že krachnou, bylo s tím strašně nervů, stresu, rozčilování, ale vždycky, když jsme to už chtěli vzdát, tak jsme se nějak nakopli a po šesti měsících jsme podepsali smlouvu,“ popisoval promotér Petr Větrovský z agentury VDN Promo, která akci za několik milionů korun v Praze pořádá.

Řešit musel i nejmenší detaily. Třeba to, jaká auta budou Tysona po městě vozit. Zástupci amerického boxera měli požadavky třeba na stáří vozů nebo na počet ujetých kilometrů.

„Nebudou tam žádné polepy s nápisy Mike Tyson, protože to bohužel přitahuje pozornost. Byl jsem na jeho show v Drážďanech, a když jsem viděl, co jsou schopní fanoušci dělat, jak mlátí na dveře, kopou a skáčou, tak to bezpečí musí být na nejvyšší úrovni,“ říkal Větrovský.

Na slovíčko s Mikem Tysonem. Slavný boxer bude v Praze vyprávět svůj nevšední životní příběh

Číst článek

Tyson poprvé vyhrál titul mistra světa ve dvaceti letech a dodnes je nejmladším šampionem těžké váhy v historii. Mezi profesionály poprvé prohrál až v osm-a-třicátém zápase. Navzdory drogovým aférám a problémům se zákonem patří mezi sportovní legendy.

Tyson v Praze veřejně vystoupí jen v rámci své tour. Neposkytne žádné rozhovory novinářům a ani hosté jeho večerní akce nesmějí pořizovat audiovizuální záznamy. Na to všechno pamatuje podrobná smlouva s pořadateli. Tým bývalého šampiona, který bude v Praze zhruba desetičlenný, věnoval pozornost i nejmenším detailům. Proto už dřív dorazila do Prahy i inspekce.

„S managementem dorazila i jeho ochranka, která se prošla prostory akce a tak dále. Nikdy jsem se s tak velkým profesionalismem nesetkal,“ dodává Větrovský.

V rámci současné tour zavítal Tyson třeba do Dánska nebo Německa a chystá se ještě do Irska.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme